NOVINARI PITALI GDE JE GRADONAČELNIK: Kraljevačka JKP Čistoća organizovala predstavljanje novog pogrebnog vozila
Foto: Kraljevo Online

još jedan biser lokalne vlasti

NOVINARI PITALI GDE JE GRADONAČELNIK: Kraljevačka JKP Čistoća organizovala predstavljanje novog pogrebnog vozila

Srbija -

U Kraljevu se u poslednje vreme novinari pozivaju na neobične konferencije za medije. Gradonačelnik je svečano otvorio semafor, načelnik okruga i pomoćnica gradonačelnika Kinesku robnu kuću, ali je Javno komunalno preduzeće “Čistoća” otišlo korak dalje, novinari su pozvani da slikaju novo pogrebno vozilo.

Iako su od sopstvenih sredstava kupili dva vozila, jedno za prevoz pasa lutalica, a drugo za prevoz pokojnika, poboljšanje voznog parka prošlo bi neprimećeno da upravnik groblja nije pozvao novinare, kako kaže, sa razlogom.

- “JKP “Čistoća” je poslednje vozilo za pogrebne usluge kupila pre deset godina. Ovo vozilo je potpuno novo i modernizovano i u skladu je sa novim zakonom koji uskoro stupa na snagu, tako da će ta usluga biti potpuno kompletna kada je JKP “Čistoća” u pitanju, rekao je za Kraljevo Online Nikola Đurišić, upravnik groblja JKP “Čistoća”.

Kraljevčane više ništa ne može iznenaditi, a na novinarsko pitanje da li su trebali da izveštavaju o novom pogrebnom vozilu ili ne, dobili ismo podeljene odgovore.

“To je sramota, isto kao i kada je semafor otvarao gradonačelnik, to je za smeh”, kaže kroz kiseo osmeh jedan Kraljevčanin. “Novo vozilo, to je sve potrebno, to je za narodi i treba da ima”, kaže jedna naša sugrađanka, dok sledeća kroz smeh kaže: “Ja mislim da ne. Ovi naši samo nešto traže da bi izmislili”.

I tako će do večne kuće pokojnici u Kraljevu uskoro biti transportovani novim klimatizovanim vozilom, čeka se samo tender za izbor firme koja će izvršiti usluge brendiranja vozila.

Na kraju da se našalimo, da se niko od pokojnika do sada nije žalio na usluge prevoza i sahranjivanja. Ali kada je sve više privatnih pogrebnika u Kraljevu potez mladog upravnika da reklamira novo vozilo za prevoz pokojnika u svakom slučaju urodio je plodom.

Novo pogrebno vozilo

U JKP “Čistoća” dodaju da su sredstva za kupovinu novog vozila obezbedili štednjom iz sopstevnih sredstava i da je kupovina bila neophodna kako bi parirali privatnim pogrebnicima, ali su izbegli odgovor na pitanje da li su na prezentaciju vozila pored novinara bili pozvani i gradski čelnici.

(Kurir.rs/Kraljevo online)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 24 ČASA STRAŽA ZA NIČIĆEVE LJUBIČICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track