RODITELJI U VIŠNJIĆEVU ISTERALI SVOJE: Nisu puštali decu na časove, migranti prebačeni u školu u susednom selu
Foto: Mitrovica.info

protestovali

RODITELJI U VIŠNJIĆEVU ISTERALI SVOJE: Nisu puštali decu na časove, migranti prebačeni u školu u susednom selu

Srbija -

SREMSKA MITROVICA - Učenici Osnovne škole “Filip Višnjić“, područnog odeljenja u Višnjićevo od četvrtka vratili su se u svoje đačke klupe, potvrdili su roditelji učenika, koji od utorka nisu puštali decu na nastavu zbog uvođenja migrantske u obrazovni sistem. Da se nastava odvija redovno i bez tenzija, potvrdio je i Milenko Ujvari, direktor ove osmogodišnje škole, dodajući da migrantska deca, od sada nastavu pohađaju samo u Moroviću.

Migrantska deca neće pohađati školu u Višnjićevu, a ovu odluku roditelji učenika, pozdravljaju ne kao njihovu pobedu, već kao shvatanje nadležnih institucija, da nastava ne bi bila kvalitetna, navodi portal Mitrovica.info

– Podvlačimo da ništa nismo imali protiv te dece, ni protiv njihovog obrazovanja, hteli smo samo da se nastava odvija u posebnim odeljenjima – i daje tvrde roditelji lokalnih učenika. U školi u Moroviću, prema planu trebalo je da pohađa 41 učenik, onda ih je 12 sa roditeljima dobilo papire i napustilo Srbiju. Taj broj se sveo na 29 migrantske dece.

– U četvrtak ih je bilo na nastavi 23, u petak znatno manje. Taj broj dece stalno varira, nekada ih je manje, nekada više. U prepodnevnoj smeni u Višnjićevu, bilo ih je troje učenika, u popodnevnoj petoro, zato smo odlučili da svi idu u školu u Moroviću – ističe direktor Ujvari, dodajući da se sada razmišlja kako da se nadoknadi izgubljena nastava od nekoliko dana.

Roditelji učenika njih 90, u Višnjićevu, od prošlog utorka nisu puštali decu na nastavu, u znak protesta, zbog uvođenja migrantske dece u nastavu. Škola u Moroviću broji 102 učenika, dok je u Višnjićevu taj broj znatno veći, odnosno 127.

(Kurir.rs/SMP,S.Kostić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Šokantno! Da li će crtež Jane Marjanović otkriti ubicu majke?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track