PALMA PRODAO FOTELJU ZA 2 500 EVRA: Razočarao se jer je mislio da vredi više
Foto: Nemanja Pančić

humanitarna licitacija

PALMA PRODAO FOTELJU ZA 2 500 EVRA: Razočarao se jer je mislio da vredi više

Srbija -

JAGODINA - U Skupštini grada Jagodine, danas je održana javna prodaja fotelja gradskih funkcionera, koje su zamenjene drvenim stolicama bez naslona tzv. "hoklicama".

Na prodaji je bilo osam fotelja i sve su prodate, za 9.850 evra, koji će biti podeljeni siromašnim porodicama sa više dece. Kupci su bile privredne organizacije grada.

foto: Aleksandar Jovanović

Najveću cenu, 2.500 evra, postigla je fotelja predsednika Skupštine grada Dragana Markovića - Palme. Nju je kupilo preduzeće "Alfa" a početna cena je bila 2.000 evra. Ostale fotelje, gradonačelnika, zamenika predsednika Skupštine grada i zamenika gradonačelnika i gradskih funkcionera iz sale za zasedanje Skupštine, prodate su po 1.050 evra a početna cena im je bila 900 evra.

"Novac od prodatih fotelja, dobiće oko 60 porodica, po 150 evra, već od narednog ponedeljka, kada budu završene sve procedure oko javnog nadmetanja", rekao je Marković, novinarima posle licitacije.

On je napomenuo da je očekivao da će njegova fotelja biti prodata i za više novaca "jer je, kako je rekao, veoma popularan među političarima", i dodao da je ta fotelja kupljena za 300 evra.

foto: Nemanja Pančić

Drvene stolice, "hoklice" su mnogo udobnije, "one su nekada služile za mužu krava", a uz to su jeftinije, svaka "košta" oko 1.700 dinara, objasnio je Marković.

"Na ideju da prodamo fotelje i da ih zamenimo drvenim stolicam, došli smo jer smatramao da predsednici lokalnih skupština i gradonačelnici u Srbije ne trabe da sede u fotelji već na "hoklici", jer narod ne glasa političare da bi političari ušli u fotelju, jer to nije njihova dedovina i ja bih lično voleo da ovu našu ideju primene i ostali gradovi i opštine", rekao je Marković.

"Ja pozivam kolege, lokalne funkcionere, da sve što imaju od luksuza u opštinskim i gradskim upravama, da taj luksuz prodaju i daju novac onima kojima je pomoć neophodna", rekao je Marković i dodao: "Ovaj grad za 13 godina nije kupio ništa što je luksuz".

On se zahvalio privrednicima grada koji su kupili fotelje i najavio da će grad slične manifestacije organizovati svaka dva meseca "kako bi došli do para i pomogli onima koji nemaju".

Prestavnik "Alfe", koja je kupila fotelju Marković, istakao je da će fotelja biti izložena u holu upravne zgrade.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 3.000 ZA GOSPOĐU: Naomi Kembel sletela u Srbiju, pa zamalo naletela na Palmu! Njegova reakcija je HIT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track