DAN JAVNIH SLUŽBI: Najmlađi Kikinđani upoznali istinske heroje Srbije
Foto: Saša Urošev

Jedinstvena manifestacija u Srbiji

DAN JAVNIH SLUŽBI: Najmlađi Kikinđani upoznali istinske heroje Srbije

Srbija -

U Srbiji jedinstvena manifestacija "Dan javnih službi” već godinama privlači veliku pažnju Kikinđana, naročito dece osnovnog i predškolskog uzrasta. Slogan ovogodišnje manifestacije nosio je naziv “Heroji Srbije”. Rekli bismo s punom pravom, jer se ovi ljudi bave visokorizičnim poslovima i brinu o našoj bezbednosti i zdravlju. Devetu po redu manifestaciju “Dan javnih službi” organizovao je kikindski Kulturni centar:

"Ponosni smo što u Srbiji, u ovakvom formatu i sa takvom tradicijom, ne postoji slična manifestacija. Najbrojniju publiku, i ovoga puta, činila su deca predškolskog i školskog uzrasta. Procenjujemo da je oko 2.000 dece videlo i upoznalo istinske heroje Srbije", rekao je Kuriru Marko Markovljev, organizator programa u ovoj ustanovi.

foto: Saša Urošev

Najmlađi su netremice posmatrali pokaznu vežbu “Žandarmerije” , a ovi stameni momci potvrdili su da imaju veliko srce. Strpljivo su mališanima pokazivali opremu i vozila, a poručili su nam da je, u toku godine, ovo za njih najlepši zadatak i da Kikindu rado dolaze u Kikindu. Klinci su sa posebnim ushićenjem razgledali oružje i opremu naše vojske i policije:

"Najviše su mi se svideli policijski automobili. Voleo bih da jednoga dana postanem policajac. To je za mene najlepši posao. Imaju super uniforme, pancire i automobile", potvrdio nam je Strahinja Pajić, učenik OŠ “Đura Jakšić”.

Na “Danu javnih službi” predstavili su se Policijska uprava Kikinda, Vatrogasni bataljon, Saobraćajna policija, Granična policija, Vojska Srbije, Žandarmerija, Gorska služba spasavanja, Dom zdravlja, Hitna pomoć, Crveni krst, JP “Kikinda”, JP “Autoprevoz” i Kompanija FCC. Najmlađi su bili u prilici da razgledaju vatrogasnu opremu, nađu se za volanom policijskog automobila, ili da pogledaju oružje kojim raspolažu naši policajci i vojnici:

foto: Saša Urošev

"Poslednjih petnastak godina vojska nije prisutna u Kikindi, a želja nam je da u okviru stalno otvorenog konkursa za prijem profesionalnih vojnika, pozovemo građane da dođu u bilo koju kasarnu. Tamo će dobiti dodatne informacije i dokumenta kako bi mogli da stupe u radni odnos. Zaista je interesovanje Kikinđana, i ovoga puta, bilo veliko jer nisu često u prilici da vide čime raspolaže Vojska Srbije- poručio je major Aleksandar Mandžić, načelnik grupe za civilno", vojnu saradnju u komandi Prve brigade kopnene vojske u Novom Sadu.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track