NIŠKI IZVRŠITELJI BRŽI OD SUDA: Moravka i Zoran pod stare dane, ni krivi, ni dužni, ostaju bez stana
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Petrovići očajni, iako imaju sve papire, moraju iz rođene kuće

NIŠKI IZVRŠITELJI BRŽI OD SUDA: Moravka i Zoran pod stare dane, ni krivi, ni dužni, ostaju bez stana

Srbija -

I pored dokumentacije da su vlasnici, uterivači nikako ne odustaju

NIŠ - Stan u Ulici vojvode Mišića u Nišu, koji su Moravka i Zoran Petrović kupili još pre 15 godina naći će se na licitaciji, ali ne njihovom krivicom.

Uspeli su da na sudu dokažu da su vlasnici stana, ali su izvršitelji bili brži i ne odustaju od prodaje, pišu Novosti.

Petrovići su platili unapred da se stan izgradi 18.000 evra, dok je još dve trebalo da doplate naknadno. Međutim, zavrzlame počinju kada se otkrije da su tadašnji preduzetnici iste stanove prodavali više puta, zbog čega je jedan završio u zatvoru, dok je drugi u bekstvu.

foto: Marina Lopičić/Ilustracija

- Zbog propusta koji je napravio sudija, izvršitelji su nam došli na vrata stana za koji posedujemo sudsko rešenje da je naše vlasništvo i u kome živimo 15 godina, obili bravu, zarobili stvari i na vratima stavili obaveštenje da će naš stan za dva dana biti prodat na licitaciji - tvrdi Moravka.

Ona pojašnjava da stan nisu mogli da uknjiže na svoje ime, i pored toga što su imali priznanicu da su stan platili, kao i ugovor, pa su rešili da tuže prodavce stana, odnosno investitore M. Z. i M. M.

- Suđenje se razvlačilo godinama da bi na kraju dobili presudu 16. septembra da je stan naš i da možemo da ga uknjižimo, ali u tom trenutku dolazi izvršitelj i mi ostajemo na ulici - priča Moravka.

Njihova advokatica Daniela Grujičić kaže da su odmah u sudu dostavili presudu da je stan vlasništvo Zorana Petrovića, ali sudija Dalibor Stanojković, umesto da prekine izvršni postupak i spreči licitaciju, donosi rešenje kojim upućuje na vođenje daljeg parničnog postupka.

foto: Nebojša Mandić

Pored svega toga što su dostavili i dokazali da je stan Zoranov, oni i dalje nastavljaju da sprovode izvršenje. Neumoljiv je i izvršitelj M. T, koji tvrdi da stan nije Petrovićev.

- Taj stan nije njihov već investitora. Ja samo postupam po zakonu i biće prodat na licitaciji - rekao je izvršitelj. Grujičićeva ističe da je čitav predmet sudu predat još aprila 2015.

Petrovićima "oči bodu" i imena koja su se našla na spisku onih koji će licitirati za stan, među kojima, kako objašnjavaju, ima maloletnika, ali i rođaka nekih ljudi iz pravosuđa. Petrovići tvrde da je sve isprepletano rođačkim i prijateljskim vezama nekih koji nameravaju, kaže Zoran, da "otmu naš stan na licitaciji za samo 10.000 evra". Pokušali smo da uknjižimo stan, ali je izvršitelj, kažu, stavio i tamo zabranu - priča Zoran Petrović.

(Kurir.rs/Večernje novosti/J. Ćosin/Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Izvršiteljka sa Vračara izbacila porodicu na ulicu, pa ignorisala novinare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track