SEĆANJE NA TOPLIČKE JUNAKE: Prokuplje slavi 72 godine od oslobođenja u Drugom svetskom ratu
Foto: Dado Đilas

Obeležen 9. oktobar

SEĆANJE NA TOPLIČKE JUNAKE: Prokuplje slavi 72 godine od oslobođenja u Drugom svetskom ratu

Srbija -

PROKUPLJE - Svečanim polaganjem venaca na spomenik palim rodoljubima danas je obeležena 72. godišnjica oslobodjenja Prokuplja u Drugom svetskom ratu.

foto: Dado Đilas

Vence na spomenik pred zgradom Skupštine Opštine Prokuplje u centru grada položile su delagacije Opštine Prokuplje, Vojske Srbije, Topličkog okruga, predstavnici SUBNORA-a, boračkih organizacija i udruženja.

Obraćajući se prisutnima predsednik Opštine Prokuplje, Aleksandar Simonović je podvukao da su tih oktobarskih dana 1941. godine borci Toplice pokazali veliku hrabrost, junaštvo i rodoljublje.

foto: Dado Đilas

"Topličani su u oba svetska rata dali velike žrtve za slobodu Srbije. Samo tokom Drugog svetskog rata u borbi za slobodu stradalo je 30.000 Topličana a 20 njih proglašeno je narodnim herojima", rekao je Simonović.

On je povodom dana oslobodjenja priredio i svečani prijem za članove SUBNOR-a i predstavnike drugih boračkih organizacija i udruženja.

U umetničkom programauučestvovali su članovi recitatorske sekcije Osnovne škole "Nikodije Stojanović Tatko" i hor Muzičke škole "Kornelije Stanković".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja