NIŠOM SE ŠIRI MIRIS GIRICA I POMFRITA: Voze kola na zejtin, po ceni od tri piva
Foto: Fonet/Marko Mišić

snašli se

NIŠOM SE ŠIRI MIRIS GIRICA I POMFRITA: Voze kola na zejtin, po ceni od tri piva

Srbija -

Na niškim kolovozima se sve češće oseća jak miris prženih girica i pomfrita, zato što je jedan broj vozača odlučio da vozi na korišćen zejtin iz niških kafana!? Istina, voženje automobila na zejtin je stara priča, ali prema nekom novom zakonu o zaštiti životne sredine, taj zejtin mora da se olati kako bi se skladištio i ponovo ušao u predradu.

Kako se nikom od ugostitelja ne isplati da plaća već prerađen zejtin, našli su se vozači sa starim automobilima (koji nemaju elektronoižiku već samo mehaniku), a to znači Reno 4, zastavini automobili i drugi, sipaju obvaj energent i „tera“ auto bez problema.

foto: Profimedia

Ne treba tu menjati karburator i slično, to ne ugrožava životnu sredinu, jedino što auto ide sporije, nema tu energetsku efikasnost. Znači, ne možete da ga vouzite 100 na sat, ali 50-60 kilometara na sat, ide fantastično mi što je najbolje ne kvari motor – kaže nam jedan vlasnik Renoa 4.

On kaže da ima mešavina ulja koje narod koristi kako bi uštedeo, ali teže se nalaze u prodaju.

Prosta je računica, litar benzina košta 142 dinara, a mene celo ono kazanče sa korišćenim zejtinom košzta 600 dinara, odnosno tri piva gazdi, tri meni. I ja imam jedno tri, četiri drugara od kojih uzimam taj zejtin i vožnja mi dođe džabe. Jeste, kad dođem i parkiram u komšiluku svi mise nasmeju jer se oseća jak miris girica, al do sad su navikli – objašnjava on.

(Kurir.rs/Gradjanin.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track