(FOTO, VIDEO) NOVI PAZAR DOČEKAO VUČIĆA I ERDOGANA: Turski predsednik sleteo helikopterom, na ulicama jake mere bezbednosti
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sa nestrpljenjem se očekuje dolazak dvojice zvaničnika

(FOTO, VIDEO) NOVI PAZAR DOČEKAO VUČIĆA I ERDOGANA: Turski predsednik sleteo helikopterom, na ulicama jake mere bezbednosti

Srbija -

NOVI PAZAR - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetili su danas Novi Pazar, koji je nestprljivo čekao dolazak dvojice lidera.

foto: Facebook

Zvaničnici su u Novi Pazar sleteli oko podneva helikopterom, što su okupljeni pozdravili ovacijama.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Erdogan je u ponedeljak kasno uveče stigao u dvodnevnu posetu Srbiji, a današnji dan rezervisan je za odlazak u Novi Pazar.

foto: Tanjug/Rade Prelić

Po gradu su istaknute zastave Turske i Srbije, kao i bošnjačke zastave.

Uži centar grada je kompletno okićen, naspram opštine postavljen je veliki transparent na kome između Vučićevog i Erdoganovog imena stoji srce.

Pogledajte doček uživo:

Na ulicama su primećene jake mere bezbednosti, deo ulica je blokiran, a policija obezbeđuje ulice kojima će proći. Čuju se i helokopteri.

SRPSKI SPECIJALITETI ISPUNILI ERDOGANOVA OČEKIVANJA: Evo kojim su sve đakonijama domaćini u Beogradu poslužili turskog predsednika Na zgradi gradske uprave takođe su postavljeni transparenti na srpskom, bosanskom i turskom jeziku.

foto: Tanjug/Edib Tahirović

Gradski bedem je takođe u znaku dolaska dvojice predsednika, na kojem je laserom napisano: "Dobrodošli predsednici Erdogan i Vučić". Ispred zgrade Gradske uprave, građani se putem lokalnih televizija pozivaju da dočekaju Vučića i Erdogana.

NE ZNA ENGLESKI, ALI PEVA NA TURSKOM! POGLEDAJTE DAČIĆEVU SPEKTAKULARNU TAČKU: Zapevao Erdoganu na turskom, usijao atmosferu, Vučić se valjao od smeha! (KURIR TV) Dvojica predsednika će u Novi Pazar stići oko 12 časova, gde će imati sastanke sa predsednicima osam opština i potpisivanje protokola o saradnji između Novog Pazara, Raške i Turske.

foto: Tanjug/Edib Tahirović

Takođe, u Novom Pazaru se očekuju i predstavnici opština iz drugih delova Srbije.

foto: Tanjug/Edib Tahirović

Erdogan i Vučić prošetaće šetačkom zonom u Novom Pazaru, zatim otići na ručak, nakon čega će predsednik Turske prisustvovati sastanku Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

(Kurir.rs/Printscreen/Foto:Tanjug/Edib Tahirović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Dačić peva Erdoganu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track