NAZIRE SE KRAJ DRAME NOVOSADSKE PORODICE JAKŠIĆ: Odloženo prinudno iseljenje dok im investitor ne vrati novac
Foto: Printscreen/N1

borba još traje

NAZIRE SE KRAJ DRAME NOVOSADSKE PORODICE JAKŠIĆ: Odloženo prinudno iseljenje dok im investitor ne vrati novac

Srbija -

Prinudno iseljenje porodice Jakšić iz Novog Sada je odloženo, sve dok investitor ne uplati novac koji im je dužan.

Mirjana Jakšić danas je bila na informativnom razgovoru u Policijskoj upravi “Detelinara”, gde joj je saopšteno da policija neće pleniti stan s izvršiteljima, jer im investitor nije vratio dug.

foto: Printscreen/N1

- Rečeno mi je da smo pozvani u policiju, jer je protokol takav. Naime, kada policija dobije poziv od izvršitelja, dužna je da nas pozove kako bi proverila sve pojedinosti u vezi sa slučajem. Rečeno mi je da izvršenje ne treba da se izvede, jer nama investitor nije vratio dug. Mi smo stan platili i raskinut je ugovor, ali nam investitor nije vratio novac za stan – kaže Mirjana, koja zajedno sa suprugom i sinom štrajkuje glađu već treći dan.

Mirjana je sama otišla u policiju na razgovor dok je njen suprug sa prijateljima ostao u stanu kako bi ga čuvao u slučaju da izvršitelji pokucaju na vrata.

Podsećamo, porodica Jakšić koju su izvršitelji tri puta pokušali da izbace iz stana koji su platili i koji štrajkuju glađu, pozvana je juče na informativni razgovor u MUP Novi Sad. Tada im nije bilo saopšteno zašto ih policija zove na razgovor.

foto: Marina Lopičić

Štrajk neće prekinuti kako kažu Jakšići sve dok investitor ne isplati dug, a nakon toga će sami napustiti stan.

- Prošle nedelje je bila zakazana licitacija na kojoj se i sam investitor pojavio. Tada su ponuđena na prodaju dva lokala i stan. Investitor je tada rekao da će nam uplatiti 39.000 evra na račun, što smo i prihvatili. Međutim, do danas novac nije legao na račun - kaže Mirjana.

Prijatelji porodice Jakšić sprečili su u ponedeljak izvršitelje da isele četvoročlanu porodicu iz stana u Bulevaru kralja Petra prvog 61 koji su kupili pre nekoliko godina.

Iseljenje je odloženo već dva puta, a nezvanično je najavljeno da bi izvršitelji mogli doći u pratnji policije i to nenajavljeno.

foto: Printscreen Facebook

Porodica Jakšić tri dana štrajkuje glađu, a kako kažu svaki šum u zgradi im je alarm da bi mogli završiti na ulici.

Oni štrajkuju glađu, zbog kako tvrde nezakonitih radnji suda i izvršitelja zbog kojih ostaju bez stana koji su kupili.

Porodica je najpre, kako oni tvrde useljena, u manji stan od onog koji su kupili od investitora. Shvativši da su kako kažu Jakšići prevareni, tužili su investitora, a sud je presudio u njihovu korist.

Investitor je, kako kažu Jakšići, dok je sudski proces još trajao legalizovao tavan koji je spojio sa stanom u kom žive i upisao ga na svoje ime i nije im vratio novac.

Investitor je uz kamate Jakšićima kako oni tvrde dužan oko 94.000 evra.

Ljubomir Jakšić i njegova supruga Mirjana trenutno su nezaposleni, a izdržavaju i dvoje dece.

foto: Profimedia

Advokat investitora Tihomira Samardžića, Dragoslav Petrović rekao je u ranijoj izjavi za Blic da su Jakšići kupili stan pod brojem 23, koji je nakon izgradnje dobio drugi broj 24 i uknjižen je na 51 kvadrat.

Jakšići su platili 33.000 evra i ostali dužni 4.000, te da investitor treba da im isplati blizu 40.000 evra, a ne više od toga kako oni tvrde.

(Kurir.rs/Blic, S.Aničić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Vulin kao Rambo! Ovo je kućni arsenal ministra odbrane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja