(FOTO) CEO BANAT U ČUDU: Lovac odstrelio retku životinju! Lovci kažu da se ovako nešto ne pamti
Foto: Saša Urošev

(FOTO) CEO BANAT U ČUDU: Lovac odstrelio retku životinju! Lovci kažu da se ovako nešto ne pamti

Srbija -

KIKINDA - Marko Ćulibrk , član Lovačkog udruženja „Fazan“ iz Novih Kozaraca, iz nedeljnog svečarskog lova se vratio sa neobičnim ulovom. U ataru ovog banatskog sela kod Kikinde, Ćulibrku je na nišan došao albino fazan:

- Baš mi se posrećilo. Odstrelio sam fazana sa belim krilima i repom. Starije kolege kažu da se ovako nešto u našem lovištu ne pamti. Već petnaest godina član sam „Fazana“ , ali nisam čuo da se neko iz lova vratio sa ovakvim fazanom. Iskusniji lovci potvrđuju da se ovako nešto ranije nije desilo u ovom delu Banata - kaže Ćulibrk.

foto: Saša Urošev

Da je ovakav ulov nezabeležen, Kuriru je potvrdio Milanko Karanović, predsednik Lovačkog udruženja „Fazan“:

- Zaista nije česta pojava da u prirodi sretnete ovakvog fazana. Nedeljni lov smo organizovali povodom obeleževanja 70 godina postojanja našeg udruženja. Lovu, a potom i dodeli najviših priznanja Lovačkog saveza Srbije i Vojvodine, prisustvovali su gosti iz susednih mesta, Novog Sada i Beograda. Odstreljeno je desetak fazana, 25 zečeva i jedna lisica. Posvećeni smo očuvanju našeg lovnog područja i divljači - podvlači Karanović.

foto: Saša Urošev

Rodoljubu Hadži Ceniću, samostalnom savetniku u Lovačkom savezu Srbije, pripala je čast da najviša priznanja uruči članovima „Fazana“. On ukazuje da je čin lova samo vrh piramide na kraju godine, kad se od novembra do janura lovi sitna divljač:

-Tome prethodi prolećno prebrojavanje divljači, pravljenje planova gazdovanja, čuvanje divljači tokom leta, prihrana, otkrivanje krivolova, naseljavanje fazana... Neka udruženja u stanju su da nasele i do 4.000

fazana - kaže Hadži Cenić.

foto: Saša Urošev

(Kurir.rs/S.U.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MAJSTOR KAMUFLAŽE! Jelen došao tik do lovca i nije ga primetio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track