ČEKAJU SAGLASNOST VLADE SRBIJE: Nišlije dobijaju akva-park
Foto: Jutjub Printskrin

kompleks površine od 9.000 kvadratnih metara

ČEKAJU SAGLASNOST VLADE SRBIJE: Nišlije dobijaju akva-park

Srbija -

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da bi tokom novembra grad trebalo da dobije saglasnost Vlade Srbije za otuđenje 5,4 hektara zemljišta namenjenog izgradnji akva-parka na lokaciji "Lozni kalem".

Prema njegovim rečima, nakon dobijanja saglasnosti biće raspisan javni poziv za investitora koji će graditi akva-park.

"Saglasnost Vlade Srbije neophodna je da bi početna cena zemljišta na licitaciji iznosila jedan dinar", rekao je Bulatović novinarima prilikom obilaska "Loznog kalema".

On je dodao da je saglasnost za otuđenje zemljišta već dalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Otuđenje zemljišta po ceni od najmanje jedan dinar, ili onoj koja bude izlicitirana na javnom nadmetanju, predviđeno je elaboratom koji je Veće grada Niša usvojilo u maju.

Elaboratom su predviđeni uslovi koje će kompanije zainteresovane za gradnju akva-parka morati da ispune, a to je i izgradnja kompleksa površine 9.000 kvadratnih metara sa najmanje sedam bazena na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Elaboratom je takođe predviđeno da gradnja akva-parka ne može da traje duže od tri godine i da nakon završetka taj objekat mora da radi najmanje pet godina.

Vrednost investicije elaboratom je procenjena na najmanje devet miliona evra, a prihodi grada i države tokom petogodišnjeg rada akva-parka procenjeni su na 310 miliona dinara.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track