BAKA ZORICA GA JE NAUČILA KAKO DA RAZVLAČI TESTO:  Srednjoškolac Luka mesi bolje štrudle od žena
Foto: Printscreen/Facebook

takmičenje "Štrudlafest"

BAKA ZORICA GA JE NAUČILA KAKO DA RAZVLAČI TESTO: Srednjoškolac Luka mesi bolje štrudle od žena

Srbija -

Sedamnaestogodišnji Luka Stamatović, učenik Srednje muzičke škole "Petar Krančević" u Sremskoj Mitrovici, pored toga što dobro svira harmoniku, on je i pravi majstor za štrudle.

Prvi kolač napravio je u sedmom razredu osnovne škole, a nedavno je na takmičenju "Štrudlafest" u svom gradu osvojio prvo mesto, među 30 žena.

Ljubav prema štrudli, stvorila se sasvim slučajno, i to dok je gledao u gostima kako baba Zorica razvlači testo. Ona mu je pokazivala kako je to nekada radila njena majka.

"Niko iz porodice nije profesionalni poslastičar, ali su majka i baka majstori za pravljenje kolača. Uvek sam voleo da se motam po kuhinji. Valjda sam tako zavoleo testo", kaže Luka.

Kada su mu uručili pehar "Štrudlafesta", veli Luka, većina žena nije verovala da je on umesio štrudle.

"Malo sam se i neprijatno osećao, neko mesi kolače 30 godina, a pobedu odnese neki klinac", stidljivo kaže Luka, kojem je ovo bilo prvo takmičenje.

Ovaj momak osvajao je i brojna priznanja na školskim takmičenjima harmonikaša, u Bijeljini, Novom Sadu, Bačkoj Topoli... Pored sviranja harmonike, Luka je od četvrte godine u horu. Pevao je u gradskom, crkvenom, a sada je u horu kod Tamare Pajkanović u Sremskoj Mitrovici.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Facebook/Printscree)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track