EKSPLOZIJA NA MALJENU, DRAŠKU DVE TONE RAKIJE ODLETELO U VAZDUH: Burad su pucala kao bombe! Spasao se skokom kroz prozor!
Foto: Nebojša Mandić

Nezapamćeni peh

EKSPLOZIJA NA MALJENU, DRAŠKU DVE TONE RAKIJE ODLETELO U VAZDUH: Burad su pucala kao bombe! Spasao se skokom kroz prozor!

Srbija -

GORNJI MILANOVAC - U selu Družetići na obroncima Maljena izogorela je jedna od najstarijih i najvećih kačara na području gornjomilanovačke opštine stara vek i po.

Pretpostavlja se da su neispravne električne instalacije uzrok požara koji se kasnije proširio velikom brzinom na ceo objekat, u kojem je bilo smešteno žito i dve tone rakije u četiri ogromna bureta, koja su tom prilikom eksplodirala raznevši deo zgrade.

"Kompletna letina bila mi je smeštena u toj zgradi koja je veličine 9 puta 12 metara i od hrastove je građe. Pokušao sam da zaustavim požar, međutim nisam uspeo jer se širio munjevitom brzinom. Burad su počela da pucaju pa sam se spasao iskočivši kroz prozor", kaže za Glas zapadne Srbije Draško Marić, glava porodice koji je sinoć zadobio i lakše opekotine na rukama i licu.

Dodaje da je šteta totalna, a da je osim žita i rakije ostao i bez alata i pomoćnih mašina koje su se tu nalazile.

Prvi komšija Nenad Marić kaže da je prizor bio užasan, i da su iz magaze odjekivale detonacije, ali da je bilo nemoguće sprečiti požar koji je progutao kačaru.

Inače, taj objekat zbog veličine i starosti imao je posebnu vrednost i samo on, prema njihovim rečima, vredeo je oko 40 hiljada evra bez sadržaja koji je izgoreo u njemu.

U Vatrogasnoj službi kažu da su uspeli da spreče širenje požara na ostale objekte koji su se nalazili u neposrednoj blizini, a da su na lice mesta zbog udaljenosti stigli za oko 45 minuta.

(Kurir.rs/Tanjug/Glas zapadne Srbije/Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track