VANDALI NA PUTU OD SUBOTICE KA PALIĆU UNIŠTILI VETROZAŠTITNI POJAS: Glumili radnike pa posekli drveće!
Foto: Profimedia

PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA

VANDALI NA PUTU OD SUBOTICE KA PALIĆU UNIŠTILI VETROZAŠTITNI POJAS: Glumili radnike pa posekli drveće!

Srbija -

Deo drvoreda na obilaznom putu od Subotice ka Paliću bezobzirno je posečen. Nepoznati počinioci uništili su oko 200 metara vetrozaštitnog pojasa, na javnoj površini i u zaštićenom predelu Palićkog jezera, zbog čega je policija podnela krivičnu prijavu protiv N. N. osoba, a veštaci će danas da procene štetu.

Vandalski čin prva je primetila poljočuvarska služba JP "Palić Ludaš" u petak (24. novembra), kada su nasred puta zatekli posečene topole, drvored koji je posađen pre više od dve decenije.

foto: Profimedia

"Komunalna policija je bila na licu mesta, ali mi je rečeno da nisu zatekli nikoga i da se ne vide tragovi seče. Oko 18 časova istog dana došao sam i ja, i zatekao pet-šest radnika koji su sekli drvored na javnoj površini bez dozvole", kaže Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća za poljoprivredu.

Značajno za prirodu, ali i za ljude

"Drveće nije bilo bolesno. U ovom trenutku teško je govoriti o nastaloj šteti, to ovih dana treba da oceni sudski procenitelj, ali pored materijalne, tu je i moralna šteta, jer je vetrozaštitni pojas od velikog značaja i za prirodu i za ljude", dodaje Ostrogonac.

On dodaje da je zvao policiju na Paliću i kada su se oni pojavili, radnici su se razbežali. Međutim, jasno se vide tragovi seče, panjevi su zatrpani zemljom, granje svuda okolo..

Po njegovim rečima, policija je podnela prijavu protiv N. N. lica zbog teške krađe, a to će učiniti i Gradska uprava.

Na licu mesta, zatečen je kamion na koji su utovarana posečena stabla. Na pitanje novinara za koga se utovara, vozač nam je rekao da ne zna ništa i da samo radi svoj posao. Ubrzo potom došla je i policija, koja je legitimisala vozača kamiona i naložila da obustavi sve radnje.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Profimedia, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track