SNEG SE NEĆE DUGO ZADRŽATI: Evo kada nas čeka toplije vreme, ali onda slede OLUNJI UDARI VETRA!
Foto: Printscreen Čitalac/Vijesti.me

prognoza

SNEG SE NEĆE DUGO ZADRŽATI: Evo kada nas čeka toplije vreme, ali onda slede OLUNJI UDARI VETRA!

Srbija -

Sneg koji je u subotu uveče pao u Srbiji je u postepenom slabljenju, a u ponedeljak se očekuje potpuni prestanak padavina.

Meteorolog Đorđe Đurić navodi da do kraja godine neće biti jačih snežnih padavina od ovih koje su Srbiju pogodile danas.

foto: Printscreen/RHMZS

Već sutra biće oblačno, sa malom mogućnosti za padavine, osim na jugu zemlje, gde će i dalje biti snega. Vreme će biti umereno do potpuno oblačno i hladno, ponegde sa provejavanjem slabog snega, nešto izraženijim u planinskim predelima. Vetar će biti slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 2, najviša dnevna od 2 do 6 stepeni, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

U noći između ponedeljka i utorka, kao i utorka i srede, sa severa dolazi naoblačenje, koje može da stvori uslove za slab sneg i susnežicu. Međutim, to bi bilo prolaznog karaktera i manjeg intenziteta.

Sneg na Fruškoj gori

Olujni vetar za kraj nedelje

Lepše vreme očekuje nas u četvrtak i petak, kada se prognozira sunčano i suvo. Međutim, za vikend se očekuje košava u Banatu, a na planinama čak i olujni udari.

- U subotu se očekuje kiša, a onda u nedelju ponovo sneg. Do kraja godine će biti takvo vreme: na svakih nekoliko dana, posle sunčanih intervala, dolaziće do manjih zahlađenja usled kojih će kiša prelaziti u sneg, ali bez mećava i izuzetno niskih temperatura - kaže Đurić, i napominje da je još uvek rano davati precizne prognoze za novogodišnju noć.

Što se temperature tiče, još sutra će biti hladno, kao i danas, narednih dana nešto prijatnije, a u četvrtak i petak jače otopljenje: teperature će iznositi između 6 i 12 stepeni, uz slab jutarnji mraz.

foto: YT Printscreen

Od srede do petka jutra u nižim predelima biće mestimično maglovita. Magla će se ponegde zadržavati i tokom prepodneva, a po pojedinim kotlinama i veći deo dana.

foto: Avaz.ba/ A. Durgut

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track