(FOTO) NENAD IZ ZAJEČARA SPASAO PORODICU SMRTI: Živkovići u trenu ostali na ulici, vatra im uzela SVE
Foto: Dragan Kadić/Ilustracija

Ostali bez svega sa ćerkicom od tri godine

(FOTO) NENAD IZ ZAJEČARA SPASAO PORODICU SMRTI: Živkovići u trenu ostali na ulici, vatra im uzela SVE

Srbija -

ZAJEČAR - Porodici Živković iz Zaječara vatra je u trenu progutala sve ono što su godinama teškom mukom sticali.

Zamislite da najednom ostanete bez svega, da nemate niti jednu bluzu da presvučete, čašu da popijete vodu, niti fotografije iz detinjstva... Da nemate svoju sobu, omiljenu igračku za svoje dete, da ste na ulici jer nemate gde da odete. Upravo su u takvoj situaciji jedna trogodišnja devojčica, njeni roditelji, baka i deka.

- Sticali smo godinama, mukotrpno gradili, a vatra nam je za tren sve progutala. Gde ćemo sada, šta ćemo sa detetom - pita se Nenad Živković (34) iz Zaječara.

Požar koji je pre par dana, oko dva sata iza ponoći, buknuo u kući porodice Živkovića u Durmitorskoj ulici odneo im je sve: kuću, nameštaj, belu tehniku, garderobu. Živkovići su bukvalno ostali bez svega!

- Srećom, niko od nas nije povređen. Ja sam se prvi probudio, čuo sam neku buku. Onda sam spazio vatru kako kulja. Dohvatio sam trogodišnju ćerkicu, probudio ženu, majku, oca, i svi smo istrčali na ulicu. Uspeo sam samo da zgrabim dokumenta. Stajali smo na ulici i posmatrali kako nam vatra odnosi sve što smo godinama mukom sticali – kaže nam Nenad koji sumna da je požar buknuo zbog vrelih zidova od odžaka koji su najverovatnije zapalili instalaciju.

Šteta je procenjena na oko 20.000 evra, a oni nemaju ni jedan evro ušteđevine. Nenad radi na pijaci kao trgovac, supruga je bez zaposlenja, roditelji sa minimalnim penzijama.

- Kuća je bila spratna, potpuno je izgorelo potkrovlje, sprat, instalacije, vodovodne cevi, dok je prizemlje neupotrebljivo, što od vode kojom su vatrogasci gasili požar, što zbog čađi. Supruga, dete i ja smestili smo se kod prijatelja, roditelji kod rođaka, ali ne možemo tako večno. Nemamo sredstva da idemo u podstanare - kaže Nenad.

Crveni krst u Zaječaru odmah je izašao na teren da vide kolika je šteta i kako mogu da pomognu, a u tu svrhu otvorili su Živkovićima i tekući račun.

(Kurir.rs/Alo/Foto: Dragan Kadić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PRUŽI RUKU: Kako sam našim sugrađanima vratila osmeh na lice?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track