PREDSEDNIK OPŠTINE BOSILEGRAD SREĆAN ZBOG MIGRANATA: Zahvaljujući izbeglicama dobili 110 000 dolara, a dobiće još 800 000
Foto: Zorana Jevtić

kod njega su dobrodošli

PREDSEDNIK OPŠTINE BOSILEGRAD SREĆAN ZBOG MIGRANATA: Zahvaljujući izbeglicama dobili 110 000 dolara, a dobiće još 800 000

Srbija -

BOSILEGRAD - Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev izjavio je danas da su Evropa i svet prepoznali da se ta opština dobro odnosi prema migrantima sa Bliskog istoka zbog čega je do sada Bosilegrad dobio 110.000 dolara dok je u planu i 800.000 evra pomoći za izgradnju i renoviranje lokalnih institucija.

foto: Marina Lopičić

Zaharijev je za agenciju Beta rekao da je zahvaljujući donaciji od 110.000 dolara Vlade SAD dogradjena i opremljena zgrada u kojoj se nalazi hitna pomoć pri Domu Zdravlja u Bosilegradu, koja je otvorena prošle sedmice.

"Zahvaljujući narodu Amerike novu zgradu hitne pomoći otvorili smo tokom posete američkog ambasadora Kajla Skota Bosilegradu. Zgrada je sada uredjena i opremljena najsavremenijim uredjajima a opština je dodala još 10.000 dolara svojih sredstava za uredjenje okolne zelene površine", kazao je Zaharijev.

foto: Dado Đilas

Prema njegovim rečima, opština može da računa na još 800.000 evra pomoći iz evropskih fondova za izgradnju i rekonstrukciju Doma zdravlja u Bosilegradu, za koji je opština već dala lokacijsku dozvolu.

"Migranti su od početka kod nas bili dobrodošli. Stalno imamo oko 70 migranata-izbeglica, nikada nije bilo nikakvih problema, petoro njihove dece ide u našu osnovnu škulu i tu nema nikakvih problema. Deca su to, ljudski su primljena, drugari iz Bosilegrada ih čuvaju kao da su komšije a oni često nauče srpski brže nego ovi naši", kazao je Zaharijev.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Evo ko je izneo šokantne tvrdnje da je radikal Spaho poslanicima podvodio prostitutke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track