(KURIR TV) STRAŠNE SCENE IZ NIŠKE GIMNAZIJE: Opšta tuča petorice učenika, nastavnika, domara, roditelja... POGLEDAJTE SNIMAK
Foto: Printscreen

nikad veći talas vršnjačkog nasilja u srbiji

(KURIR TV) STRAŠNE SCENE IZ NIŠKE GIMNAZIJE: Opšta tuča petorice učenika, nastavnika, domara, roditelja... POGLEDAJTE SNIMAK

Srbija -

Isplivao je snimak masovne tuče koja se juče odigrala u niškoj Gimnaziji "9. maj". U tuči je učestvovalo najmanje petoro učenika, nastavnik i jedan roditelj. Tuču u kojoj je jednom od učenika razbijena glava prekinula je interventna jedinica.

Svi koji su se zatekli tad u ovoj srednjoj školi kažu da je moglo doći do velike tragedije, a u prilog tome govore i fotografije sa lica mesta, na kojima se jasno vidi da je učionica uništena.

Kako nam je jedan od roditelja rekao, sve je počelo kada su dvojica srednjoškolaca iz druge škole ušla u učionicu u kojoj su čas imala dva spojena odeljenja. Drsko su se obraćali nastavniku, pa ih je jedan od učenika opomenuo.

- Oni su izašli, zalupili vrata, da bi se posle nekoliko minuta vratili, noseći neke letve. Odmah s vrata su naleteli na ovog mladića i udarili ga u glavu, nakon čega su uskočili nastavnik i jedan od roditelja, a zatim i skoro svi đaci iz učionice. Bilo je strašno - kaže za Kurir jedan od roditelja.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva vršnjačkog nasilja koji su se dogodili u poslednjih mesec dana, a stravičan incident potvrdio nam je i direktor gimnazije Nebojša Lekić.

- Tukli našeg učenika po glavi i celom telu, moglo je to i tragično da se završi da se nisu umešali nastavnik, domar, ali i jedan roditelj koji se zatekao u školi, a kom su ti dečaci bili sumnjivi. On je uleteo u učionicu i odvojio napadače od učenika kog su tukli - opisuje huliganski ispad Lekić.

Protiv dva vršnjaka koji su povrede naneli, biće podneta krivična prijava zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje, rečeno je u MUP-u u Nišu.

Iz policije su preduzeli sve neophodne mere, obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Nišu.

Dečak koji je zadobio povrede, nakon lekarske intervencije je pušten na kućno lečenje.

Pogledajte snimak sa nadzorne kamere:

(Kurir.rs/D.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track