(FOTO) IZNENAĐENJE ZA MALIŠANE UOČI PRAZNIKA: Studenti paketićima obradovali decu u vranjskom Prihvatilištu
Foto: Tatjana Stamenković

Ovi mladi imaju veliko srce

(FOTO) IZNENAĐENJE ZA MALIŠANE UOČI PRAZNIKA: Studenti paketićima obradovali decu u vranjskom Prihvatilištu

Srbija -

VRANJE - Novogodišnju humanitarnu akciju pod nazivom „Deci na poklon“, organizovali su studenti subotičkog Ekonomskog fakulteta, odeljenja u Bujanovcu.

foto: Tatjana Stamenković

Oni su u petak novogodišnjim paketićima darivali decu iz Prihvatilišta, Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju. Inicijator humanitarne akcije je Studentski parlament ove visokoobrazovne institucije. Na fakultetu su prikupljeni novčani prilozi, slatkiši i novogodišnji ukrasi.

Mirjana Đorđević, član Studentskog parlamenta napominje da su zahvaljujući studentima prikupljena sredstva kojima su opremljeni novogodišnji pokloni, namenjeni deci iz Prihvatilišta Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju.

foto: Tatjana Stamenković

"Na fakultetu smo postavili kutije za novčani prilog, slatkiše i novogodišnje suvenire. Akcija je među studentima prihvaćena sa velikim oduševljenjem. Slatkiše smo stavili u paketiće, a novcem smo kupili školski pribor, igračke i novogodišnje ukrase. Napravljen je 21 paketić, a podelićemo posebno novogodišnje ukrase i školski pribor. Tu su razne igračke za dečake i devojčice, kojima želimo da obradujemo najmlađe“, kaže Đorđevićeva.

Ovo nije prva humanitarna akcija koju su organizovali studenti subotičkog Ekonomskog fakulteta, odeljenja u Bujanovcu. Spremni su, kako kažu, da nastave sa humanitarnim akcijama.

Fakultet pohađa 400 studenata.

(Kurir.rs/T.Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja