USVOJEN BUDŽET GRADA ZRENJANINA ZA 2018. GODINU: Prihodi više od 4 milijarde dinara
Foto: Printscreen YT

sednica

USVOJEN BUDŽET GRADA ZRENJANINA ZA 2018. GODINU: Prihodi više od 4 milijarde dinara

Srbija -

ZRENJANIN - Odbornici Skupštine grada Zrenjanina usvojili su danas Odluku o budžetu grada za 2018. kojom su planirani ukupni prihodi i primanja budžeta u iznosu od 4,2 milijarde dinara.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je, obrazlažući odluku rekao da je budžet realan.

Napomenuo je i da se prilikom izrade tog dokumenta rukovodilo odlukom iz prethodne godine jer se, kako je naveo, pokazalo da je budžet dobro isplaniran, uz samo jedan rebalans "i to na više".

Janjić je rekao i da je budžet socijalan, "jer je 4,5 odsto sredstava predvidjeno za socijalna davanja i projekte u socijalnoj sferi".

"Više od četiri odsto usmereno je ka poljoprivredi i zajedničkim projektima poljoprivrednika i Grada, a sredstva su ostvarena, pre svega, od zakupa poljoprivrednog zemljišta", kazao je Janjić.

Naveo je i da je za kulturu i funkcionisanje ustanova predviđeno više od osam odsto sredstava, na šta je ponosan, jer se, naveo je, u drugim gradovima za tu namenu izdvaja manje.

Dodao je i da se četiri odsto izdvaja za funkcionisanje mesnih zajednica, što spada u razvojni deo budžeta.

"Sa Pokrajinom i Republikom ulazimo u velike projekte naredne godine, predstoji izgradnja dve kružne raskrsnice i mosta na Begeju, na trasi obilaznice, za koju smo prethodnih godina utrošili znatna sredstva za eksproprijaciju i obezbeđenje dokumentacije za trasu za nastavak gradnje u Gradnuličkom ataru", kazao je on.

Janjić je istakao da predviđenim budžetom nisu zaboravljene ugrožene kategorije stanovništva, kao ni poljoprivrednici, sportisti, nevladine organizacije, verske zajednice.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURUR TV VESTI! SRBIJA NE ODUSTAJE OD MLADIĆA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track