DOČEK NOVE GODINE TRAJE CEO DAN: Na ulicama Novog Sada trubači sviraju od podneva
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

atmosfera

DOČEK NOVE GODINE TRAJE CEO DAN: Na ulicama Novog Sada trubači sviraju od podneva

Srbija -

NOVI SAD - Veliki broj Novosađana, ali i turista i posetilaca iz drugih gradova, okupio se uveliko u centru Novog Sada, gde je u toku niz različitih umetničkih zabavnih programa koje organizuje Fondacija Evropska prestonica kulture 2021, povodom dočeka 2018. godine.

Proslava Nove godine u Novom Sadu traje još od prepodnevnih sati, kada je u okviru zvaničnog programa počelo slavlje za najmlađe na klizalištu "Ledena šuma" u Dunavskom parku, uz nastupe dečijih horova, pozorišnih trupa i muzičara, a posetio ih je i Deda Mraz.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Program na Trgu Republike počeo je u podne, nastupima bendova "Branimir i neprijatelji", "The gift", zatim "juens" i novosadska afro-pozitiva, a žurku je zatvorio di džej Dirty.

Očekuje se da će na binu na centralnom Trgu slobode u 21 sat izaći Darko Rundek, a zatim "Plavi orkestar", uz koji će okupljeni dočekati ponoć. Slavlje će biti nastavljeno uz bend S.A.R.S, koji će svirati do 1.00 posle ponoći.

Oni koji Novu godinu dočekuju u Novom Sadu imaće i vizuelno umetnički spektakl koji su režirali pozornišni reditelji i umetnici, a najavljen je i najveći vatromet do sada, koji će biti deo vizuele prezentacije Evropske prestonice kulture.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Žurka se u Novom Sadu odvija od jutra i u brojnim kafićima u centru grada, gde su organizovane dnevne žurke, a veselo je bilo i na ulicama gde su svirali trubači.

Noć u Novom Sadu nije hladna, na terenu su sve gradske službe, kao i policija i hitna pomoć koji se staraju o bezbednosti.

Saobraćaj je obustavljen samo u ulicama koje se nalaze u strogom centru Novog Sada, a za vozila nije dostupna ni graža iza Srpskog narodnog pozorišta.

Zabrana saobraćaja trajaće do 4.00 ujutru, 1. januara 2018. godine.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track