DOKTOR HEROJ IZ GRAČANICE  24 SATA UZ SVOJE PACIJENTE: Za njega radno vreme ne postoji! Iako je dečji hirurg, radi sve što treba!
Foto: Printscreen

retko ko nije čuo za njega

DOKTOR HEROJ IZ GRAČANICE 24 SATA UZ SVOJE PACIJENTE: Za njega radno vreme ne postoji! Iako je dečji hirurg, radi sve što treba!

Srbija -

GRAČANICA - Doktor Dragan Perić iz Gračanice u teškim uslovima rada leči srpsko stanovništvo u južnim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Iako je njegova specijalnost dečja hirurgija, surovi uslovi života utiču na to da doktor Perić leči i odrasle i sve one kojima je pomoć potrebna.

Za doktora Dragana Perića obavezno radno vreme ne postoji. Pacijentima gračaničkog Kliničkog centra na raspolaganju je 24 sata.

“Hvala bogu, svi kojima sam pružio pomoć ostali su živi i zdravi. One bolesnike koje nismo mogli da zbrinemo transportovali smo u kliničke centre centralne Srbije”, kaže Perić.

foto: Printscreen

Iako je dečji hirurg, kada nema lekara druge specijalnosti, prihvata u hitnim situacijama da radi preglede i operacije kako bi spasao živote bolesnicima. “U početku sam radio sve, samo nisam porađao žene”, dodaje Perić. Zbog humanosti, malobrojni su oni koji nisu čuli za ovog lekara. “Doktor koji je tu za svakog u svako doba, iako je dečji hirurg, radi sve što treba”, kažu kolege o Periću. Ponosan je na posao koji radi, a istovremeno i zabrinut.

"Polako nestajemo sa ovih prostora. Ja bih bio srećan kad bi se srpski narod selio ka Prištini, a ne od Prištine ka Beogradu."

(Kurir.rs/B92/Foto: Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ŠTA JE UBICA ŽENE I DETETA U RAKOVICI, OTKRIO CIMERIMA U CENTRALNOM ZATVORU? Evo koje su bile njegove poslednje reči!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja