(FOTO) KRAGUJEVAC: Podmetnut požar u gimnaziji, uhapšen osumnjičeni (37), dnevnici nisu izgoreli
Foto: Youtube Printscreen

velika materijalna šteta

(FOTO) KRAGUJEVAC: Podmetnut požar u gimnaziji, uhapšen osumnjičeni (37), dnevnici nisu izgoreli

Srbija -

KRAGUJEVAC - U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji u toku noći je podmetnut požar, žrtava nije bilo, ali je pričinjena velika materijalna šteta, a policija je u međuvremenu uhapsila osumnjičenog.

Kako se navodi u saopštenju PU Kragujevac, policija je danas uhapsila N. G. (37) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas oko dva sata posle ponoći

podmetnuo požar.

U požaru nije bilo povređenih, a pričinjena je velika materijalna šteta, navodi se u saopštenju i dodaje da su požar ugasili pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kragujevcu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu.

Direktorka škole: Šteta velika, uništene knjige, slike..

Teško je u ovom trenutku tačno proceniti vrednost materijalne štete pričinjene nakon požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, ali je ona svakako velika, rekla je direktorka te škole Slavica Marković.

"Teško je u ovom trenutku reći u brojkama, ali je šteta velika. Dosta je uništeno stvari, predmeta, ali i ono što ima neprocenjivu vrednost, a to su knjige, slike...", kaže Marković.

Prema njenim rečima, požar je zahvatio tri nastavničke kancelarije i jednu učionicu. Upitana da li će se nastava nesmetano odvijati nakon praznika, Marković odgovara da zahvaljući Komunalnoj službi Kragujevca i zaposlenih u školi trenutno se raščišćava prostor, navodeći da će sve biti osposobljeno za nastavu do 9. januara.

Napominje da će pre početka nastave biti proverene električne instalacije, kako bi se utvrdilo da nema opasnosti za decu i zaposlene. Kako je dodala, policija je jos nije zvanično obavestila o uzroku požara.

Ranije danas PU Kragujevac saopštila je da je uhapsila N. G. (1981) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar u gimnaziji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track