(FOTO) VATRENA STIHIJA OSTAVILA POTPUNU PUSTOŠ: Ovo su fotografije totalne štete koju je podmetnuti požar naneo kragujevačkoj gimnaziji
Foto: Kurir

UŽAS

(FOTO) VATRENA STIHIJA OSTAVILA POTPUNU PUSTOŠ: Ovo su fotografije totalne štete koju je podmetnuti požar naneo kragujevačkoj gimnaziji

Srbija -

Save

KRAGUJEVAC - Požar koji je danas izbio u Gimnaziji u Kragujevcu naneo je neprocenjivu štetu jednoj od najstarijih obrazovnih ustanova u Srbiji.

Vatra je zahvatila tri nastavničke kancelarije i jednu učionicu, a kao što se na fotografijama može videti, u jednom delu zgrade su uništeni zidovi, nameštaj i veliki broj knjiga.

foto: Kurir

Teško je u ovom trenutku tačno proceniti vrednost materijalne štete pričinjene nakon požara u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, ali je ona svakako velika, rekla je direktorka te škole Slavica Marković.

"Teško je u ovom trenutku reći u brojkama, ali je šteta velika. Dosta je uništeno stvari, predmeta, ali i ono što ima neprocenjivu vrednost, a to su knjige, slike...", kaže Marković.

Prema njenim rečima, požar je zahvatio tri nastavničke kancelarije i jednu učionicu.

Upitana da li će se nastava nesmetano odvijati nakon praznika, Marković odgovara da zahvaljući Komunalnoj službi Kragujevca i zaposlenih u školi trenutno se rašcičćava prostor, navodeći da će sve biti osposobljeno za nastavu do 9. januara.

foto: Kurir

Napominje da će pre početka nastave biti proverene električne instalacije, kako bi se utvrdilo da nema opasnosti za decu i zaposlene.

Kako je dodala, policija je jos nije zvanično obavestila o uzroku požara.

Ranije danas PU Kragujevac saopštila je da je uhapsila N. G. (1981) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar u gimnaziji.

Muškarac N. G. (37) koji je uhapšen zbog požara u kragujevackoj gimnaziji ucestvovao je u julu 2017. u "bombaškoj" drami u podrumu jedne zgrade, a 2014. je bio uhapšen zbog sumnje za pokušaj ubistva.

Poznati kragujevački voditelj o požaru u gimnaziji
Poznati kragujevački voditelj o požaru u gimnazijifoto: Printscreen

Kako se podseća, trojica muškaraca su 2017. godine zabarikadirala u podrmu zgrade u Ulici Svetozara Markovica 101 u kragujevackom naselju Bubanj, nedaleko od centra grada. Kod sebe su tokom drame imali tri bombe i jednu automatsku pušku. Sa njim su tada bili jedan mladić star 18 godina i još jedan maloletni mladić. Posle više od 24 casa drama je okončana i sva trojica su se predala policiji.Šta se nakon toga desilo sa N. G. i kako je on ponovo završio na slobodi, nije poznato. Osim toga, N. G. je 2014. godine uhapšen zbog sumnje za pokušaj ubistva i proveo je u pritvoru mesec dana nakon cega je pušten da se brani sa slobode kada je pobegao i nije se za njega culo sve do drame u podrmu.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ZORAN MARJANOVIĆ DOBIJA ALIBI? Evo ko će mu biti poslednji adut!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track