SPREČENA TRAGEDIJA KOD KLADOVA: Vatrogasci i stručni tim zaustavili curenje metana iz prevrnute cisterne
Foto: AP/Ilustracija

umalo teške posledice

SPREČENA TRAGEDIJA KOD KLADOVA: Vatrogasci i stručni tim zaustavili curenje metana iz prevrnute cisterne

Srbija -

Zahvaljujući pravovremenom i preventivnom delovanju pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kladova i stručnog tim firme “Pan ledi” iz Pančeva zaustavljeno je isticanje metana iz kaseta vozila koje se prevrnulo na 25. kilometru državnog puta prvog B reda Kladovo-Negotin između Velesnice i Grabovice zbog čega je na toj deonici saobraćaj bio u prekidu oko sedam časova.

Policija je blokirala širu okolinu mesta nesreće, non stop su dežurali vatrogasci, jer je deo gasa pretočen u dve cisterne, ostatak od oko 40 odsto je pušten u atmosferu, ali kako smo saznali opasnosti po zdravlje ljudi i životne sredine nema. Nakon toga službenici saobraćajne policije obavili su uviđaj i deonica je osposobljena za redovan saobraćaj, navodi portal Istočne vesti.

Iako nije bio povređen vozač kamiona hospitalizovan je u Službi hitne medicinske pomoći Zdravstvenog centra “Kladovo”. Na mesto saobraćajne nezgode odmah su izašli Radisav Čučulanović predsednik opštine Kladovo i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije i Saša Nikolić menadžer opštine Kladovo.

(Kurir.rs/istocnevesti.com)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track