KRALJEVSKI RED VITEZOVA POZIVA HRABRE: Plivajte sa nama za Bogojavljenski krst!
Foto: Promo

KRALJEVSKI RED VITEZOVA POZIVA HRABRE: Plivajte sa nama za Bogojavljenski krst!

Srbija -

Sa Blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Gospodina Irineja Kraljevski Red Vitezova će na Krstovdan 18.januara 2018. godine kod Kule Nebojša organizovati „Viteško plivanje za Bogojavljenski krst“, a zainteresovani se mogu prijaviti do dva dana pre samog događaja

Hadži Zoran Mrđenović, predsednik Kraljevskog Reda Vitezova, udruženja koje organizuje ovo plivanje, objasnio je da je u pitanju isti praznik kao i Bogojavljenje, jer se tada takođe osveštava voda, te da je zato moguće plivanje za krst i na Krstovdan.

- Zainteresovani se mogu prijaviti na imejl kraljevskiredvitezova@eunet.rs, a detaljnije informacije mogu dobiti na telefon 063-357- 501. Uslov je da su postili Božićni post, i da pristupe plivanju viteški, a ne takmičarski - rekao je Mrđenović.

foto: Promo

Predsednik Kraljevskog reda vitezova se ovom prilikom podsetio početka pre 19 godina kada je sa još 11 Svebor plivača, zajedničkim snagama iz zaleđenog Savskog jezera na Adi Ciganliji izvadio ledeni krst težak 60 kilograma.

- Pred nekolicinom gledalaca, to je bilo prvo naše iskustvo sa ledenom vodom i jedno pravo krštenje, jer nismo ni znali kako će telo reagovati na takvu hladnoću.

Kasnije smo videli da se za sve ove godine niko nije prehladio nakon plivanja za krst - kazao je Mrđenović, ponavljajući poziv hrabrima da mu se priključe u plivanju za Bogojavljenski krst.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PSIHIJATRI REŠETALI ZORANA MARJANOVIĆA! Evo kako je odgovarao na njihova pitanja i šta misli o Jeleninom ubistvu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja