(FOTO) SRBIJA VEČERAS DOČEKUJE PRAVOSLAVNU NOVU GODINU: Slavlje u NS počelo na Železničkoj stanici muzikom, igrom i pevanjem!
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Neka je veselo, a da nam nova godina bude mnogo bolja od ove

(FOTO) SRBIJA VEČERAS DOČEKUJE PRAVOSLAVNU NOVU GODINU: Slavlje u NS počelo na Železničkoj stanici muzikom, igrom i pevanjem!

Srbija -

SRBIJA - Muzikom, igrom i pevanjem tri kulturno umetnička društva u holu Železničke stanice u Novom Sadu obeležen je početak proslave dočeka pravoslavne Nove godine u Novom Sadu.

Mališani i školarci koji nastupaju u KUD "Svetozar Marković" iz Novog Sada , KUD "Brile" iz Beočina i KUD "Zmaj" iz Iriga na radost prolaznika i putnika na glavnoj železničkoj stanici u četrdesetpetominutnim nastupima rasplamsali su atmosferu i ugrejali dlanove i tela svih prisutnih.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Na Železničkoj stanici se mogao čuti i videti splet igara i pesama Belopalanačke kotline, igre iz okoline Kobisnice, kao i brojne druge numere.

Folkloraški nastup u Novom Sadu samo je jedan od 38 događaja koji će se večeras odvijati na isto toliko lokacija u gradu.

Karte za sve natupe muzičara su rasprodate, a organizatori dočeka Fondacija "Novi Sad 2021" očekuju da će doček pravoslavne Nove godine, koji se prvi put organizuje po tom principu, privući veliki broj turista, kao i lokalnog stanovništva.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Podsećanja radi, večeras će u Novom Sadu nastupiti Slobodan Trkulja, bend "Lajbah", Marčelo, Dušan Svilar, Divna Ljubojević, kao i veliki broj drugi izvođača na kultnim lokacijama tog grada.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track