MIHAJLOVIĆ: Pomoći ćemo da Leskovac završi izgradnju obilaznice
Foto: Tanjug/Mileta Mirčetić

ministarka u poseti

MIHAJLOVIĆ: Pomoći ćemo da Leskovac završi izgradnju obilaznice

Srbija -

LESKOVAC - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je danas u Leskovcu da je ovaj grad primer efikasnog sprovođenja ozakonjenja i najavila da ce Ministarstvo pomoći da se završi izgradnja obilaznice Leskovac, koja povezuje 200.000 građana u tri opštine Jablaničkog okruga.

"Leskovac je jedan od najboljih gradova u Srbiji u izdavanju građevinskih dozvola i u sprovođenju Zakona o ozakonjenju, gde je popisano blizu 60.000 objekata, uz podršku timova Ministarstva", rekla je Mihajlovićeva na konferenciji za novinare u ovom gradu.

"Pomoći ćemo i da Leskovac završi izgradnju obilaznice, za koju je grad u eksproprijaciju vec uložio 98 miliona dinara", navela je ona.

Za završetak obilaznice potrebno je oko 195 miliona dinara, a već je uradena i projektna dokumentacija, koju je samo potrebno uskladiti sa Zakonom o planiranju i izgradnji, navela je ona.

Mihajlovićeva je ovom prilikom lično urucila rešenje o ozakonjenju porodične kuće Ljubinki Đordevic, a privredniku Momi Ilicu za ozakonjene objekte firme "IGM mladost".

Mihajlovićeva je danas, zajedno sa direktorima putarskih i železničkih preduzeća iz svog resora, i saradnicima iz Ministarstva, organizovala prijem za građane Leskovca, koji su imali prilike da potpredsednici Vlade postave pitanja i iznesu svoje probleme, saopštio je Kabinet Mihajlovićeve.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Mileta Mirčetić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track