ZAVEJANA IVANJIČKA SELA: Osonice, Luka i Lučka reka bez struje, napadalo skoro pola metra snega
Foto: AP/Ilustracija

Situacija teška, dežurne ekipe na terenu

ZAVEJANA IVANJIČKA SELA: Osonice, Luka i Lučka reka bez struje, napadalo skoro pola metra snega

Srbija -

BEOGRAD - Sneg jakog intenziteta koji je u poslednja 24 sata padao na području opštine Ivanjica, izazvao je probleme u snabdevanju strujom u nekoliko planinskih sela i otežao normalno odvijanje saobraćaja prema višim i planinskim delovima te opštine.

Bez struje su ostala planinska sela Osonice i Luka i naselje Lučka reka, zbog vlažnog snega koji je pokidao visokonaponske vodove, rečeno je u Elektrodistribuciji Čačak, koja pokriva i opštinu Ivanjica. Dežurne ekipe su na terenu i očekuje se da će sva sela u toku dana dobiti struju.

foto: Zoran Šaponjić

Svi državni i opštinski putevi su sinoć očišćeni, a od jutros se čiste seoski, nekategorisani putevi rečeno je agenciji Beta u opštinskoj upravi Ivanjice.

Visina snežnog pokrivača na gradskom području Ivanjice je između pet i sedam centimetara, u brdskim predelima od 10 do 15 centimetara, dok je na planinskim predelima Ivanjice i preko 20 centimetara.

Zavejani putevi ka sjeničkim selima

Snežne padavine praćene jakim vetrom zavejale su tokom noći gotovo sve putne pravce ka selima na teritoriji Sjenice.Direkor Javnog preduzeća za uredjenje građevinskog zemljišta Rasim Jahić rekao je radiju Sto plus da je deset njihovih mašina na terenu i da je počelo čišćenje puteva ka selima.

foto: Zoran Šaponjić

"Neizvesno je kada će posao biti završen jer to u velikoj meri zavisi od vremenskih prilika i konfiguracije terena. Za razliku od seoskih područja, situacija je povoljnija u gradu gde se saobraćaj odvija normalno", dodao je Jahić.

Meteorološka stanica u Sjenici izmerila je debljinu snežnog pokrivača od 17 centimetara, a iz te ustanove dodaju da je tokom noći vetar dostizao brizinu od 50 kilometara na čas.

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Sneg blokirao saobraćaj na putu Zlatibor - Užice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track