HOROR KOD LAĆARKA: Mrtve svinje razbacane po putu!
Foto: Facebook, Dragana Udovičić

Jeziv prizor

HOROR KOD LAĆARKA: Mrtve svinje razbacane po putu!

Srbija -

I neko bi mogao da skloni ono grozno smeće s groblja i da postavi kontejnere, a ovaj put da se očisti i održava - piše u komentarima ispod slike na Fejsbuku

Stanovnici mesta Laćarak kod Sremske Mitrovice zgroženi su prizorom koji su zatekli prethodnih dana - na putu do lokalnog groblja razbacane su mrtve svinje!

Jezive slike pojavile su se na internetu, a stanovnici Laćarka kažu da su užasnuti prizorom pored kog moraju da prođu da bi stigli do groblja.

- Ovo je ruglo za naše selo. Zar ne mogu nadležni da reaguju da se ne sramotimo. I neko bi mogao da skloni ono grozno smeće s groblja i da postavi kontejnere, a ovaj put da se očisti i održava - piše u komentarima ispod slike na Fejsbuku.

Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, kaže za Kurir da je zgrožen ovako neodgovornim ponašanjem.

- Upravljanje životinjskim otpadom je slabo uređena oblast i neophodno je iznalaženje sistemskog rešenja. Konkretan slučaj nije u nadležnosti Ministarstva zaštite životne sredine, ali ćemo inicirati rešavanje ovog problema u saradnji sa svim nadležnim organima. Zgrožen sam ovakvom nedopustivom, skandaloznom slikom i neodgovornim ponašanjem počinioca. Niko nema pravo da ugrožava zdravlje i živote ljudi zagađujući životnu sredinu - rekao je Trivan.

foto: Facebook

On apeluje na sve građane da ovakve i slične slučajeve prijavljuju nadležnima.

- Lično ću reagovati i proveriti svaki prijavljeni slučaj za koji postoji indicija da narušava kolektivno zdravlje i zagađuje životnu sredinu - dodao je ministar.

Kurir / S. S.

Foto: Facebook, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track