ARANĐELOVAC 2: Nova trafo-stanica za više struje
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

direktor EPS Milorad Grčić

ARANĐELOVAC 2: Nova trafo-stanica za više struje

Srbija -

ARANĐELOVAC - Izgradnjom trafo-stanice "Aranđelovac 2", za koju je danas postavljen kamen temeljac, meštani, ali i privrednici tog grada imaće duplo veći kapacitet elektro mreže nego što su imali do sada, izjavio je direktor EPS Milorad Grčić.

On je prilikom postavljanja kamena-temeljca, u društvu direktora EPS Distribucije Bojana Atlagića i predsednika opštine Aranđelovac Bojana Radovića, istakao da je projekat vredan nešto manje od 3 miliona evra.

"Kada završimo ovu trafo-stanicu, Aranđelovčani su obezbeđeni električnom energijom u narednih 50 godina i mogu da očekuju privredni razvoj", rekao je Grčić.

Za EPS, dodaje on, to znači i smanjenje gubitaka, što će mogućiti da taj novac invesriramo u nove trafostanice, mreže, zamenu starih bandera širom Srbije i tamo gde je najneophodnije unapredimo samu distribuciju električne energije.

Podseća da je ovo drugi kamen temeljac za početak izgradnje trafostanice u januaru, a da je prvi nedavno postavljen u Obrenovcu. Dodaje da je izgradnja trafo-stanice jedan od "nezaobilaznih delova u lancu od početka procesa proizvodnje električne energije do distribucije krajnjim korisnicima".

Ukazuje i da je izgradnja trafostanica usko povezana sa politikom Vlade Srbije, koja izgradnju infrastrukture smatra osnovnim preduslovim za izgradnju fabrika, marketa, ali i zapošljavanje radnika.

Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac, kaže da je trafo-stanica "Aranđelovac 1", izgrađena 1959. godine, u to vreme zadovoljavala potrebe građana.

Ukazuje da su se vremena promenila, privreda napredovala, te su potrebe za većom količinom električne energije postale neophodne. "U ovom trenutku imamo, zbog povećane potrebe za potrošnjom električne energije, potrebu za izgradnjom trafostanice "Aranđelovac 2". To pokazuje da se naša privreda razvija, jer je i broj nezaposlenih lica smanjen je za 815 samo u ovoj godini", zaključio je Radović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! EKSKLUZIVNO! IVANOVIĆA UBILA DVOJICA?! Novi detalji vezani za ubistvo u Kosovskoj Mitrovici!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track