NEHUMANO: Dijaliza u Prokuplju prokišnjava već godinu dana
Foto: B.R.

Odeljenje bolnice

NEHUMANO: Dijaliza u Prokuplju prokišnjava već godinu dana

Srbija -

Ako se ovako nastavi, moguće je urušavanje zida koji je natopljen vodom. Pacijenti po četiri sata provode na dijalizi u nehumanim uslovima

Već godinu dana odeljenje dijalize u Prokuplju, koje, kao deo Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“, pokriva četiri opštine Topličkog okruga, prokišnjava.

Često su ozbiljno ugroženi precizni aparati za dijalizu, a problem se zasad ne rešava. Ovo odeljenje je u podrumu Doma zdravlja u Prokuplju i, kako smo saznali, voda se sliva kroz asfalt glavnog ulaza Doma zdravlja i dolazi do prostorija gde se obavlja dijaliza.

- Ako se ovako nastavi, moguće je urušavanje zida koji je natopljen vodom. Pacijenti po četiri sata provode na dijalizi u nehumanim uslovima - kazao je Milan Krstić, predsednik Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i bubrežnih bolesnika „Toplica“.

Direktor prokupačke bolnice dr Snježana Arsić kaže da su oni hteli da zakrpe rupe, ali da im je rečeno da plato ispred Doma zdravlja treba da se ponovo asfaltira i da bi to trebalo da uradi lokalna samouprava. Direktor Doma zdravlja dr Zorica Momčilović napominje da su u više navrata pokušavali da iznad odeljenja dijalize limovima zaustave prodiranje vode, ali da je to bilo neuspešno.

U opštini Prokuplje su obećali da će na zahtev Doma zdravlja na proleće rešiti ovaj problem. Do tada, pacijenti s dijalize, njih 44, moraće da se nadaju da će biti što manje padavina.

Kurir / B. R.

Foto: B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track