(FOTO) ONA JE LESKOVAČKA VILA RAVIJOJLA: Mala Angelina imala je kosu do peta, a sad ima samo do kolena! Mama je ošišala pola metra
Foto: Jugmedia

Nema zvanično priznanje jer se nije takmičila

(FOTO) ONA JE LESKOVAČKA VILA RAVIJOJLA: Mala Angelina imala je kosu do peta, a sad ima samo do kolena! Mama je ošišala pola metra

Srbija -

LESKOVAC - Nema zvanično priznanje jer se nije takmičila, ali izvesno je da desetogodišnja Angelina Mihalović iz Leskovca ima najdužu kosu među svojim drugaricama u Leskovcu, kojom se bukvalno ponosi i koja raste neverovatnom brzinom.

Gusta crna kosa je Angelini do ispod kolena, a bila je još duža, do peta, no majka Milena je bila primorana da je nedavno skrati za 45 centimetara zbog održavanja, piše Jugmedia.

foto: Jugmedia

„Čitav je ritual kada krenemo na pranje kose, a peremo je na treći dan. Potrošimo pola tube specijalnog šampona sa omekšivačem, kupila sam retke češljeve da se kosa ne kida dok se češlja i specijalne četke. Zbog velike gustine, sušenje traje više od dva sta, čak i sa profesionalnim fenom koji sam takođe bila prinuđena da kupim“, priča Angelinina majka.

Negovanje i nošenje izuzetno duge kose nije bila želja majke, već same devojčice, koja se, inače, rodila sa gustom dužom kosom.

„Ona izuzetno voli svoju dugu kosu i veoma je ponosna, a ja se, kao svaka majka trudim da svom detetu ispunim želju. Iako je redovno održavamo kraćenjem krajeva, ona veoma brzo raste, kao trava“, objašnjava Milena, koja je takođe bila prinuđena da preko interneta nauči kako se pletu razne vrste kikica.

„U školu ide sa kikama jer želi da bude uredna, ali kada je kod kuće i kada izađe na ulicu pusti kosu da se malo leprša, pa svuda gde se pojavimo izaziva pažnju i divljenje“, dodaje ponosna majka, koja ima i mlađeg sinčića.

Rado bi, veli, Angelinu prijavila na neko takmičene za najdužu kosu, ali ne zna da li se i gde održavaju takva takmičenja.

Inače, Angeleina Mihajlović je uenica 4. razreda OŠ „Vase Pelagić“ u Leskovcu i odlična je učenica, zapravo je svestrano dete. Trenirala je realni aikido, ide na dodatne časove, i na literarnu sekciju.

(Kurir.rs/Jugmedia/Foto: Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track