OPREMA ZA 100 SALA: Ministar Udovičić sa školarcima u Sevojnu
Foto: Dragana Udovičić

Donacija sportskih rekvizita

OPREMA ZA 100 SALA: Ministar Udovičić sa školarcima u Sevojnu

Srbija -

SEVOJNO - Donacijom sportskih rekvizita Osnovnoj školi Aleksa Dejović u Sevojnu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić počeo je danas akciju Oprema za 100 fiskulturnih sala, koja se realizuje u saradnji sa Savezom za školski sport.

Akciju će se sprovoditi u celoj Srbiji, a škole će dobijati po 40 lopti za sva četri sporta, biće im obnovljeni sportski rekviziti, koševi, golovi ,mreže za odbojku.

"To će biti urađeno u svih 100 škola u Srbiji koje su obuhvaćene ovom akcijom,jer želimo da ojačamo školski sport I stvorimo još bolje uslove deci za bavljenje njime u školama. Želimo da deci sport postane način vaspitanja, života i budućnosti", rekao je Udovičić.

Najavio je i da će se uz pomoć Ministarstva i međunarodnih fondova u Sevojnu raditi trim staza i igralište za decu, a u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, Kancelarijom za javna ulaganja i gradom Užice Sevojno će početkom naredne godine dobiti novu sportsku salu vrednu 73 miliona dinara.

"Želja nam je da ojačamo sportsku infrastrukturu i motivišemo sve građane da se bave sportom i da on bude dostupan svima", rekao je Udovičić i istakao da je Srbija u poslednje četiri godine osvojila 136 medalja na međunarodnim takmičenjima.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja