(FOTO) ĐOKIĆIMA KOD KOSOVSKE KAMENICE STIGLO 2.000 PILIĆA: Ovo će nam pomoći da živimo normalno i ostanemo na Kosovu
Foto: Printscreen/Tanjug

NAKON RAZGOVORA SA PREDSEDNIKOM SRBIJE U LAPLJEM SELU

(FOTO) ĐOKIĆIMA KOD KOSOVSKE KAMENICE STIGLO 2.000 PILIĆA: Ovo će nam pomoći da živimo normalno i ostanemo na Kosovu

Srbija -

Domaćinstvo porodice Đokić iz sela Tomance kod Kosovske Kamenice danas je dobilo 2.000 pilića, što je deo pomoći koja je obećana Srbima na KiM tokom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Lapljem Selu.

Piliće je donirala Zemljoradnička zadruga iz Azanje, kod Smederevske Palanke, a Negovan Đokić je tim povodom rekao da njegovoj porodici ta pomoć mnogo znači jer planira da pokrene ozbiljniju proizvodnju.

"Planiram da napravim mini farmu, na kojoj bih zaokružio proces proizvodnje i prodaje", kazao je Đokić i dodao da bi tako njegova porodica mogla da živi normalno i ostane u selu.

foto: Printscreen/Tanjug

Dodeli pilica prisustvovao je i pomocnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović, koji je najavio nastavak sličnih aktivnosti i u narednim danima.

"Za svaki dan imamo planirane aktivnosti, donacije koje stižu iz cele Srbije, a tu smo da pomognemo da se realizuje sve što je predsednik Vučić obećao", kazao je Bojović za televiziju Most.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica Slađan Jordanović istakao je da mali gest zadruge mnogo znači porodici Đokić.

"Ovo je primer koji bi trebalo da sledimo. U saradnji sa Kancelarijom za KiM i Vladom Srbije pokrenućemo programe za razvoj poljoprivrede, kako bi ovakvih primera bilo što više", zaključio je Jordanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen, Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track