NIŠLIJE DOBIJAJU SREĐEN BULEVAR: Obnova Bulevara cara Konstantina u Nišu gotova u avgustu
Foto: Ministarstvo građevine i saobraćaja

koštaće 145 miliona dinara

NIŠLIJE DOBIJAJU SREĐEN BULEVAR: Obnova Bulevara cara Konstantina u Nišu gotova u avgustu

Srbija -

NIŠ - Obnova 1,7 kilometara Bulevara cara Konstantina u Nišu biće završena tokom avgusta i koštaće 145 miliona dinara, izjavila je danas prilikom obilaska te ulice ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je kazala da je došlo do "malog pomeranja roka", ali ne zbog toga što izvodjač radova nije nešto uradio već zbog toga što se "delom ispravljao projekat", budući da je zaključeno da je potrebno da se reguliše odvod atmosferskih padavina.

"Imali smo u nekim gradovima i opštinama iskustvo da napravimo put a da posle imamo njegovo propadanje jer nije rešeno pitanje atmosferskih padavina", rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, u produžetku deonice Bulevara cara Konstantina koja se obnavlja biće napravljen kružni tok zbog fabrike "Cumtobel" u neposrednoj blizini, koja počinje da radi u maju.

Mihajlović je dodala da je danas obišla Bulevar cara Konastantina jer je u pitanju saobraćajnica veoma važna za grad Niš.

Ona je istakla da je u poslednje četiri godine Vlada Srbije uložila u obnovu ulica i puteva u Nišu blizu 500 miliona dinara, a na području Nišavskog okruga blizu dve milijarde dinara.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo građevinarstva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track