DVERI PODNOSE KRIVIČNU PRIJAVU: Statutarna komisija u Čačku amandmane opozicije prvo odbacila pa prihvatila
Foto: Printscreen/Facebook

protest

DVERI PODNOSE KRIVIČNU PRIJAVU: Statutarna komisija u Čačku amandmane opozicije prvo odbacila pa prihvatila

Srbija -

ČAČAK - Šef opozicione odborničke grupe u Skupštini Čačka Dveri Aleksandar Tanasković najavio je podnošenje krivične prijave protiv Gradske statutarne komisije zbog odluke da pojedine amandmane opozicije prvobitno oceni pravno nemogućim, a posle dva dana takvu odluku preinači i te amandmane uvrsti u redovnu skupštinsku proceduru.

foto: Aleksandar Jovanovic

"Takve odluke više ne smeju da se donose. Ako nešto nije uradjeno u skladu sa zakonom, to ne može da potre drugi čin zato što se neko u medjuvremenu uplašio ili je pod odredjenim pritiskom odlučio da prizna zakonitost odredjenih pravnih radnji. Takve stvari su u Čačku neoprostive", rekao je Tanasković.

Član Statutarne komisije Aleksandar Maksimović iz Srpske napredne stranke (SNS) rekao je da ne zna zbog čega je preinačena odluka da sporni amandmani nisu bili pravno mogući, navodeći da drugoj sednici Saveta za statut nije prisustvovao jer je bio službeno odsutan.

Predsednik Skupštine Čačka Igor Trifunović iz SNS ocenio je da je došlo do zabune kada su članovi Saveta za statut glasali o amandmanima opozicije.

foto: Aleksandar Jovanovic

"Dobro je što su stručne službe primetile grešku. Na moju inicijativu sazvan je još jedan Savet za statut, na kojoj su stavili van snage odluke koje su doneli na prethodnoj sednici i ponovo razmatrali amandmane. Dešavaju se greške, svako ko radi greši", rekao je Trifunović.

Čačanska Skupština počela je zasedanje u četvrtak.

Na vlasti u Čačku je koalicija stranaka okupljenih oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, a u opoziciji su Dveri, Nova Srbija i grupa gradjana Za napredniji Čačak.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track