DVA VUČIĆA OSTALA SU SAMA NA RADAN PLANINI: Leskovčanin pronašao mladunčad pored mrtve majke pa ih odgajio kod kuće
Foto: Jugmedia.rs

poklonio ih zoo vrtu

DVA VUČIĆA OSTALA SU SAMA NA RADAN PLANINI: Leskovčanin pronašao mladunčad pored mrtve majke pa ih odgajio kod kuće

Srbija -

Milan Đikić iz Đinđuše nadomak Leskovca je jednog avgustovskog jutra, šetajući podnožjem Radan planine, u šumi pronašao dva mladunčeta sivih vukova, starih svega mesec dana, a pokraj njih uginulu majku.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak ih je odneo svojoj kući, odnegovao i danas poklonio beogradskom Zoološkom vrtu, navodi portal Jugmedia.rs.

Vule i Vuka su trenutno na putu za Beograd sa svojim spasiocem, a transportuju ih radnici Zavoda za zaštitu životne sredine

„Vule i Vuka, brat i sestra, stari su sedam meseci. Bilo mi je žao kada sam ih video napuštene. Pravi siročići. Odneo sam ih kući i odnegovao. Pitomi su, ali teške naravi. Pogotovo Vuka, ona je jako tvrdoglava“, kaže nam ovaj mladić.

Teška srca se rastaje sa svojim ljubimcima.

„Ali mi je drago što će biti na sigurnom i okruženju koje liči na njihovo domaće. Zato sam i odlučio da ih poklonim ljudima za koje sam siguran da će voditi računa o njima na pravi način“, zaključuje Milan.

Đikić je, kaže nudio svim vrtovima u Srbiji da preuzmu ove životinje, a posle nekoliko meseci javili su mu se iz uprave beogradskog Zoološkog vrta.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV! EKSKLUZIVNO! PINGVINI PONOVO U BEO ZOO VRTU!! Pravi se specijalan bazen za njih!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track