BRNABIĆ DANAS U KRALJEVU: Do kraja 2020. godine 366 porodica dobija krov nad glavom
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

stanovi su im oštećeni u zemljotresu

BRNABIĆ DANAS U KRALJEVU: Do kraja 2020. godine 366 porodica dobija krov nad glavom

Srbija -

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je na svom razdelu sredstva u 2018. za projekat stambene obnove nakon zemljotresa u Kraljevu, a radovi na izgradnji prve zgrade sa 106 stanova počeće do kraja marta.

Izgradnjom četiri zgrade za ukupno 366 porodica trajno će biti rešeno stambeno pitanje građana Kraljeva čiji su stanovi oštećeni u zemljotresu 2010, navodi se u saopštenju ministarstva.

Tim povodom, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće danas u radnoj poseti Kraljevu gde će sa predstavnicima lokalne samouprave obići lokacije stambenog naselja u Dositejevoj ulici i obdaništa na Beranovcu.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, na toj lokacji treba da počne izgradnja 366 stanova za žitelje tog grada kojima su stanovi oštećeni u zemljotresu 2010.

Početak izgradnje druge zgrade očekuje se krajem 2018, a treće i četvrte krajem 2019. godine. Plan je da do kraja 2020. radovi na sve četiri zgrade budu završeni.

U decembru 2017, na osnovu tendera koji su sproveli Ministarstvo kao finansijer i Grad Kraljevo kao investitor projekta, izabran je izvođač radova na ovom projektu, koji se realizuje iz zajma Razvojne banke Saveta Evrope, vrednog osam miliona evra.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić, Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track