(FOTO) OVAJ RAD DOBIO JE MAKSIMALNIH 100 BODOVA: Evo kako će izgledati spomenik kralju Petru Prvom Oslobodiocu u Novom Sadu
Foto: Sr.wikipedia Printscreen/Wikimedia

Biće visok izmedju osam i 10 metara

(FOTO) OVAJ RAD DOBIO JE MAKSIMALNIH 100 BODOVA: Evo kako će izgledati spomenik kralju Petru Prvom Oslobodiocu u Novom Sadu

Srbija -

Spomenik će se nalaziti na Trgu Republike, između Zmaj Jovine gimnazije i Riblje pijace

BEOGRAD - Spomenik kralju Petru Prvom Karađordjeviću u Novom Sadu izradiće vajar Zoran Ivanović iz Beograda, odlučeno je posle konkursa za idejno rešenje.

List u današnjem izdanju navodi da je posao vredan 12 miliona dinara sklopljen sa vajarom Zoranom Ivanovićem odmah nakon konkursa za idejno rešenje koji je raspisala Gradska uprave za gradjevinsko zemljište.

Rok za dostavljanje ponuda pod šifrom bio je 13. mart, a Ivanovićeva ponuda bila je jedina na konkursu i ocenjena je sa maksimalnih 100 bodova.

Ivanović je vanredni profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti. Autor je spomenika Borislavu Pekiću i Branislavu Nušiću u Beogradu, kralju Aleksandru u Nišu, despotu Stefanu Lazareviću u Despotovcu.

Predsednik petočlanog žirija za izbor idejnog rešenja za taj spomenik Petar Đurđev kazao je za list da će Novi Sad dobiti spomenik dostojan ličnosti i ugleda koji je kralj Petar Prvi imao u istoriji.

Spomenik će se nalaziti na Trgu Republike, izmedju Zmaj Jovine gimnazije i Riblje pijace. Biće visok izmedju osam i deset metara.

(Kurir.rs/Beta/Politika/Foto: sr.Wikipedia/Wikimedia printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track