SRCE KAO KUĆA! LEP GEST KIKINDSKOG UGOSTITELJA ROBERTA Nakon besplatnih obroka i toplomera, poklonio i frižider za čuvanje vakcina
Foto: Kurir.rs/S.U.

pomaže zdravstvu

SRCE KAO KUĆA! LEP GEST KIKINDSKOG UGOSTITELJA ROBERTA Nakon besplatnih obroka i toplomera, poklonio i frižider za čuvanje vakcina

Srbija -

KIKINDA - Robert Pataki, poznati kikindski ugosititelj, donirao je Domu zdravlja frižider u kom medicinski radnici čuvaju vakcine. Na početku korona krize i vanrednog stanja, Pataki je svakodnevno dostavljao obroke medicinskom osoblju Infektivnog odeljenja Opšte bolnice.

Kikinda, Robert Pataki, Dom Zdravlja, donacija
foto: Kurir.rs/S.U.

Krajem septembra prošle godine, donirao je četiri beskontaktna toplomera Dečjem i Školskom dispanzeru. Dobrotom i plemenitošću, ponovo je ganuo zdravstvene radnike. Iako je pandemija korone desetkovala poslovanje mnogih restorana, pa i njegovog, Pataki je i ovim primerom potvrdio da nije baš sve tako crno:

Preduzetnik velikog srca

Robert Pataki je mali preduzetnk velikog srca. On dolazi iz ugostiteljstva, sektora koje je od početka izbijanja pandemoje pod velikim udarom. Našao je način da ponovo pomogne sredini u kojoj živi i radi- kazao je Saša Tanackov, član GV za privredu i investicije.

-Ovo je, u neku ruku, i moj apel sugrađanima da se vakcinišu, kako bi se situacija što pre normalizovala. Za nas ugostitelje, to je veoma važno. Pozivam kolege preduzetnike da u ovom kriznim vremenima pomognu našem zdravstvu, naravno ako su u mogućnosti. Što se mene tiče, čim sam čuo da je Domu zdravlja potreban frižider za čuvanje vakcina, odučio sam da ga kupim i doniram- rekao nam je Pataki. Da je donacija stigla u pravi čas potvrdila je dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja:

Kikinda, Robert Pataki, Dom Zdravlja, donacija
foto: Kurir.rs/S.U.

- Frižider nam je bio neophodan, s obzirom da je počela vakcinacija i protiv sezonskog gripa Zaista smo zahvalni. Hvala svima koji su bilo šta donirali, pomogli našoj ustanovi i kikindskom zdravstvu. Epidemijska situacija I dalje je zabrinjavajuća. Na današnji dan imamo 630 obolelih, a u bolnici 35 hospitalizovanih kovid pacijenata. Dosad imamo oko 26.000 vakcinisanih građana i to prvom dozom- rekla je dr Marković.

1 / 5 Foto: Kurir.rs/S.U.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track