60 MALIŠANA POHAĐA BESPLATNU ŠKOLU: Po prvi put u Prokuplju deca se mogu baviti vaterpolom
Foto: B.R. /Kurir

Na otvorenim bazenima

60 MALIŠANA POHAĐA BESPLATNU ŠKOLU: Po prvi put u Prokuplju deca se mogu baviti vaterpolom

Srbija -

PROKUPLJE – Po prvi put u Prokuplju 60 mališana u narednom periodu pohađaju besplatnu školu plivanja i vaterpola. Planirano je da do kraja avgusta trening izvode na otvorenom gradskom bazenu, a zatim u bazenu Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ gde će zbog manje površine bazena raditi tehniku i vežbe.

Posle nove godine, u saradnji sa Vaterpolo klubom „ Nais“ iz Niša nastaviće se vaterpolo treninzi na niškom „Čairu“ .

Kako kaže trener VK „Nais“ Darko Mančić, deca su za sada razvrstana u četiri grupe, ali je plan da se objedine u jednu i da sva istovremeno uče i vaterpolo.

- Svaki početak je težak, a šezdesetoro dece koliko ih je sada je sasvim dovoljan broj. Vaterpolo kao sport je popularan kod nas, ali u južnim krajevima nije dovoljno razvijen. Naš je cilj da ga omasovimo – kaže Mančić, koji će sa još petoricom trenera obučavati polaznike.

Ovu školu finansira lokalna samouprava, a član Opštinskog veća za sport Maja Ranđelović kaže da je zadovoljna odzivom dece i da je ovo početak razvoja sportova na vodi u Prokuplju.

- Po prvi put se organizuje ovakva školica i mislim da je to dobar početak. Prokuplje nikada nije imalo timove i školice sportova na vodi. U budućnosti potrudićemo se da stvorimo uslove za otvaranje zatvorenog bazena- naglasila je Ranđelović.

Za treninge su obezbeđene i kapice, kao i lopte koje je donirao Vaterpolo savez Srbije.

TEKST I FOTO: B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track