BIZARNA NESREĆA U KRALJEVU: Eksplodirao frižider i uništio deo kuće
Foto: Kraljevo Online

Kao da je pukla bomba

BIZARNA NESREĆA U KRALJEVU: Eksplodirao frižider i uništio deo kuće

Srbija -

KRALJEVO- U porodici Gočobija u kraljevačkom naselju jarčujak rano jutros je eksplodirao frižider koji je demolirao deo kuće.

Snažna eksplozija pred zoru probudila je Miladina (82) i njegovu suprugu Julijanu (76) Gočobija. Pomislili su da je negde u komšiluku eksplodirala bomba.

“Cela kuća se zatresla. Ja i supruga smo polako ustali i imali šta da vidimo. Vrata od frižidera na pola sobe, odvaljen štok od vrata, isprevrtane stvari, polomljeno staklo, bomba kao da je eksplodirala u kuhinji”, a zapravo eksplodirao je frižider koji smo kupili posle zemljotresa”, kaže za “Kraljevo Online” Miladin Gočobija.

Foto: Kraljevo Online
Foto: Kraljevo Online

Eksplozija je bila toliko jaka da se čula i u okolnim kućama, pa je ubrzo u kuću roditelja stigao i sin Miodrag koji živi u drugoj kući u istom dvorištu, koji je obavestio policiju.

Uviđaj su izvršili kriminalistički i protivpožarni inspektori. Kako “Kraljevo Online” nezvanično saznaje eksplodirao je hladnjak, a inspektor je isključio mogućnost neispravnih kućnih instalacija.

Foto: Kraljevo Online
Foto: Kraljevo Online

“U sistem za hlađenje u frižidere stavlja se freon. Poslednjih nekoliko godina koristi se ekološki Izobutan R 600a, koji je zapaljiv. U frižideru se nalazi svega 30 grama gasa i prosto je nemoguće da je samo on izazvao ovoliku ekspoloziju”, rekao je za “Kraljevo Online” Zoran Petrović, vlasnik lokalnog servisa rashladnih uređaja.

Višečlana porodica Gočobija u zemljotresu 2010. godine ostala je bez velike porodične kuće, pa sada živi u montažnoj koju su dobili od grada Kraljeva.

“Još se kućimo a evo nove nesreće, hvala bogu da su deca i unučići bili u drugoj kući i da niko nije povređen”, kaže baka Julijana.

Foto: Kraljevo Online
Foto: Kraljevo Online

Da frižider može i da ubije, podseća vest iz 2011. godine, kada je u Londonu poginula višečlana prodica Munu Elmufatish (41) i petoro dece. Preživio je samo otac. Proizvođać je u Britaniji tada upozorio da pola miliona frižidera ima neispravne regulatore za smrzavanje.

(Kraljevo Online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track