BRUKA U NS ZOOHIGIJENI: Napuštenom psu dali ime Kokainka?!
Foto: Zoohigijena I Veterina Novi Sad

Udruženja za zaštitu životinja ljuta

BRUKA U NS ZOOHIGIJENI: Napuštenom psu dali ime Kokainka?!

Srbija -
Kokainka je mešanac doge argentine, stara 1,5 godinu. Izuzetno je energična, vuče na povocu, vesela, blesava, razigrana i druželjubiva s ljudima. Idealna je za veliko dvorište po kom će moći da trči, da se igra i troši energiju sa vlasnikom koji će joj posvetiti pažnju, pisalo je pored slike psa tog javnog preduzeća
1 / 3 Foto: Zoohigijena I Veterina Novi Sad

NOVI SAD - Novosadsko Javno komunalno preduzeće Zoohigijena, na intervenciju udruženja za zaštitu životinja, promenilo je ime napuštenog psa kojeg su prvo bili nazvali "Kokainka", u "Nađa".

Udruženje za zaštitu životinja uputilo je javni dopis Zoohigijeni i gradonačelniku Novog Sada, sa upozorenjem da se na sajtu tog JKP, u odeljku "Galerija", na kojem se nude napušteni psi na usvajanje "ukloni neprimereni sadržaj".

Zoohigijena je na sajtu za "Kokainku" bila napisala: "Kokainka je mešanac doge argentine, stara 1,5 godinu. Izuzetno je energična, vuče na povocu, vesela, blesava, razigrana i druželjubiva s ljudima.Idealna je za veliko dvorište po kom će moći da trči, da se igra i troši energiju sa vlasnikom koji će joj posvetiti pažnju".

"Zahtevamo da psu koga ste nazvali Kokainka odmah promenite ime i da utvrdite odgovornost svih zaposlenih koji su psu dali ime i oglasili ga pod tim imenom na zvaničnom sajtu preduzeća", naveo je Link plus u dopisu. Zoohigijena je promenila ime tog belog psa i dala mu ime Nađa, a opis i četiri fotografije su ostali isti. Link plus je saopštio da je njihov zahtev usvojen, ime psa je promenjeno u "Nađa", ali je u adresi stranice i dalje bilo ostalo staro ime, tako da je bilo neophodno da se, na novu intervenciju Link plusa, stranica obriše i da se oglas za "Nađu" ponovo postavi, pa je upućen i drugi zahtev JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad.

"I drugi zahtev je ispunjen. Zahvaljujemo JKP Zoohigijena i veterina na brzoj reakciji, a prelepoj Nađi želimo srećan novi dom i srećnu porodicu!", naveo je Link plus u saopštenju za javnost.To udruženje je podsetilo da JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad organizuje posete dece i javne aktivnosti u kojima učestvuju deca, kao i da upotreba i promet opojnih droga predstavljaju krivično delo, a njihovo oglašavanje je zabranjeno zakonom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track