CIRKUS U KRALJEVAČKOJ PORESKOJ UPRAVI Portir se uspavao, 100 radnika čekalo ispred zaključanih vrata
Foto: Predrag Gajić

Ostali ispred zgrade

CIRKUS U KRALJEVAČKOJ PORESKOJ UPRAVI Portir se uspavao, 100 radnika čekalo ispred zaključanih vrata

Srbija -

Oko stotinu radnika čekalo je jutros ispred zgrade Poreske uprave u Kraljevu, bivše zgrade “SDK” da uđu na svoja radna mesta jer je zgrada, koja inače ima obezbeđenje, bila zaključana.

Zašto su vrata bila zaključana do 07:40, nismo mogli da saznamo u Poreskoj upravi u Kraljevu, koja gazduje zgradom, jer je direktorka filijale na godišnjem odmoru.

Međutim za razgovor je bio raspoložen nekašnji radnik “SKD” sada Narodne banke Srbije – trezor, koji su u ovoj zgradi nakon reorganizacije postali podstanari

“Portiri i čistačice su gašenjem SDK ostali bez posla, a sadašnji tutular zgrade ih aganžuje preko firmi koje se bave obezbeđenjem i čišćenjem. Ovo nije prvi put da imamo problema za ulaskom u zgradu, a i higijena zgrade je problematična”, kaže radnik trezora koji je želeo da ostane anoniman.

Zgrada u kojoj su smešteni Poreska uprava, Privredni sud, Narodna banka Srbije, i Agencija za privredne registre ima obezbeđenje, ali samo od 07:30 do 15:30, tako da su popodne u zgradi samo čistačice, koje potom zgradu zaključavaju.

(kraljevo.biz/LJBL)

(Foto: Predrag Gajić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track