DANAS ODLUKA O DIREKTORU NIŠKOG KLINIČKOG CENTRA: Sindikati podržavaju Zorana Radovanovića
Foto: M.M.

Čeka se saopštenje Upravnog odbora

DANAS ODLUKA O DIREKTORU NIŠKOG KLINIČKOG CENTRA: Sindikati podržavaju Zorana Radovanovića

Srbija -

NIŠ - Upravni odbor niškog Kliničkog centra danas će predložiti sledećeg direktora ove zdravstvene ustanove jer je Zoranu Radovanoviću, koji je do sada bio na ovoj funkciji, istekao mandat.

U konkurenciji za njegovog naslednika su bivši gradonačelnik Niša kardiolog Zoran Perišić, kardiohirurg Milan Jovanović ali je prijavu za mesto prvog čoveka niškog zdravstva podneo i Radovanović koji uživa i podršku sva trireprezentativna sindikata.

Sindikat Nezavisnost, Sindikat medicinskih sestara i tehničara i Savez samostalnih sindikata smatraju da je Radovanović onim što je učinio za Klinički centar zaslužio još jedan mandat.

- Naš stav je da prof. dr Zoran Radovanović učinio mnogo i za nas radnke i za ovaj grad zbog čega treba da nastavi da bude na čelu Kliničkog centra Niš. Koliko će naš stav da se poštuje, videćemo, rekao je Miodrag Stojković predsednik sindikata Nezavisnost.

On je naglasio je da ova tri sindikata u svom članstvu imaju 80 odsto zaposlenih u Kliničkom centru u Nišu u kojem radi oko 2.900 ljudi.

Predstavnici sindikata učestvuju u radu Upravnog odbora bez prava glasa a svoj stav su dostavili Ministarstvu zdravlja, Vladi Republike Srbije i UO KC NIš. Sednica UO KC počela je u 12 sati a njihov predlog odlazi u Ministarstvo zdravlja koje donosi konačnu odluku.

TEKST I FOTO: M.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja