DIREKTOR BOLNICE U PRIBOJU PODNEO NEOPOZIVU OSTAVKU: Nemoćan sam, moji vapaji ostali su bez odziva
Foto: Facebook Printscreen

Dr Aleksandar Raković

DIREKTOR BOLNICE U PRIBOJU PODNEO NEOPOZIVU OSTAVKU: Nemoćan sam, moji vapaji ostali su bez odziva

Srbija -

PRIBOJ - Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Priboju dr Aleksandar Raković podneo je neopozivu ostavku na ovu funkciju.

U izjavi novinarima rekao je da ostavku podnosi nezavisno od komentara i napisa u medijima koji su se pojavili vezano za pacijentkinju koja je ležala na odeljenju hirurgije ove bolnice a kasnije preminula u bolnici u Užicu.

- Od postavljenja na ovu funkciju, krajem oktobra, nisam uspeo da rešim probleme u radu bolnice, najpre nedostatak medicinskog kadra i nemogućnost organizovanja rada sa tri, četiri medicinske sestre na pojedinim odeljenjima, izostanak saradnje jednog broja najbližih saradnika. Osećam se nemoćno, moji vapaji Ministarstvu da se nešto promeni nisu naišli na odgovor, iz Ministarstva se nisu oglašavali, a na pitanja novinara i pojedinih građana se odmah oglašavaju i traže odgovore od nas - izjavio je dr Raković.

OSTAVLJENA DA UMRE: Preminula baka koja je u bolnici u Priboju ležala bez nege

Dr Raković dodao je da je u slučaju pacijentkinje Gordane Bojanić koja je ležala na odeljenju hirurgije pribojske bolnice a zatim prebačena u Užice gde je preminula, Komisija za unutrašnji stručni nadzor u Bolnici ispitala slučaj i zaključila da nije bilo stručne greške.

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

- To je za mene najvažnije. Izveštaj je prosleđen direktoru ZC Užice koji je od nas to i tražio - kaže dr Raković.Inače, na društevnim mrežama a zatim i u medijima, nedavno se pojavila fotografija pacijentkinje Gordane Bojanić koja u pribojskoj bolnici leži pokrivena pocepanom posteljinom. Prenete su i optužbe porodice da njihova srodnica u bolnici nije imala adekvatnu terapiju, uslove za lečenje i boravak, a pojavile su se i optužbe za nehumanost bolničkog osoblja. Komisija za unutrašnji sturčni nadzor utvrdila je međutim da u lečenju ove pacijentkinje nije bilo stručne greške.Kako je najavljeno, ostavku će podneti i zamenik dr Rakovića, ostavku je već podnela šef intenzivne nege a razlozi su loši uslovi rada i manjak medicinskog osoblja. (

(Z. Š.)

Foto: Facebook printscreen
Foto: Facebook printscreen

BONUS VIDEO:

Prof.dr Danica Grujičić: Deco borite se za svoje ciljeve!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track