DRAMA U KURŠUMLIJI: Bivši kaluđer se gotovo smrzao u napuštenoj školi!

Nesrećni starac (95) prevezen u Dom zdravlja

DRAMA U KURŠUMLIJI: Bivši kaluđer se gotovo smrzao u napuštenoj školi!

Srbija -
Lekari su ocenili da se starac nalazi u relativno dobrom zdravstvenom stanju za svoje godine, ali da je neuhranjen i promrzao

KURŠUMLIJA - Dragosije Mijailović (95), meštanin sela Žuč, koji je bio na ivici smrzavanja u napuštenoj školi, odveden je u sredu veče u kuršumlijski Dom zdravlja i zadržan na lečenju.Kako Kurir saznaje, nakon oglašavanja meštana sela Žuč, lekari Hitne pomoći su došli po nesrećnog Dragosija i primili ga u stacionar Doma zdravlja Kuršumlija.

Lekari su ocenili da se starac nalazi u relativno dobrom zdravstvenom stanju za svoje godine, ali da je neuhranjen i promrzao.Starac već nekoliko godina živi u ruiniranoj školi. Skoro je nepokretan, a poslednjih meseci su ga hranile komšije, koje su ga redovno obilazile.Mijailović nema porodicu, u selo Žuč došao je pre dvadesetak godina, a pre toga je bio monah u jednom od kosovskih manastira. Donedavno je sakupljao drva i sam ložio vatru, ali je od ove godine to nemoguće zbog njegovog zdravstvenog stanja.Podsetimo, komšije su pretile da će o ovom slučaju obavestiti ministra za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Aleksandra Vulina i tražiti da se ispita delovanje Centra za socijalni rad Kuršumlija, odakle nismo uspeli da dobijemo komentar.(J. I. - M. Ð.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track