EKSPLOZIJA PLINA RAZNELA KUĆU KOD KRALJEVA: Deda preživeo iako je odbačen nekoliko metara
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Padale cigle i nameštaj po njemu

EKSPLOZIJA PLINA RAZNELA KUĆU KOD KRALJEVA: Deda preživeo iako je odbačen nekoliko metara

Srbija -
KRALJEVO - Neispravna boca iz koje je iscureo plin najverovatnije je uzrok eksplozije u kojoj je gotovo uništena kuća Ilije Ristovića iz Zaklopače.

Nesreća se dogodila u utorak pre podne kada je je Ilija na uobičajeni način pokušao da uključi plinski šporet. U tom trenutku odjeknula je ekplozija.

Detonacija je bila toliko jaka da je izvalila dva zida sobe i oštetila noseći zid a Iliju odbacila nekoliko metara. Sreća u nesreći je da je vremešni Ilija preživeo i eksploziju i delove zida i nameštaja kojo su padali po njemu.

Zbog zadobijenih opekotina trećeg stepena, Ilija se nalazi na lečenju na odeljenju hirurgije Opšte bolnice “Studenica”.

U ekploziji su lakše povređena još dva člana porodice.

“U trenutku ekplozije bio sam u komšiluku. Izašao sam napolje i pogledao ka kući, dva zida su bila odvaljena a cigle i nameštaj po dvorištu. Dotrčao sam i i video dedu u plamenu”, kaže Ivan Ristović, Ilijin unuk.

Ivan dodaje da je dan ranije sa dedom u Kraljevu praznu plinsku bocu zamenio za punu i da je deda nakon dolaska plinsku bocu od 30 litara postavio na uobičajeno mesto u kuhinji i priključio ali šporet nije uključivao do tragičnog događaja.

“Ja sam sa roditeljima živeo na spratu a deda stric i strina u prizemlju. Kuća je toliko oštećena da nije za stanovanje pa smo se privremeno smestili kod komšija i rođaka”, dodaje Ivan.

( Kraljevo. biz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track