(FOTO) DAN PRE ROKA: Otvoren novi most u Zaječaru!
Foto: TVBest

Veselje na svečanom otvaranju

(FOTO) DAN PRE ROKA: Otvoren novi most u Zaječaru!

Srbija -
"Otvorili smo most pre roka. Jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u gradu je završen. Zahvaljujem predstavnicima Vlade Srbije... Most je sada otvoren za pešake, a od ponedeljka biće otvoren i za saobraćaj“, izjavio je Saša Mirković
1 / 8 Foto: TVBest

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Skupštine Grada Zaječara Saša Mirković i gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović svečano su otvorili most u zaječarskom naselju Kotlujevac.

Most je završen dan pre obećanog roka.

"Onako kako smo obećali tako smo i uradili, most je završen do Vidovdana. Držimo se rokova i kvaliteta, što je veoma važno. Žaječar sada ima novi i bezbedan most", rekla je Mihajlović.

Foto: TVBest
Foto: TVBest

Ona je istakla da se danas u Srbiji gradi deset puta više i poručila da rad, marljivost i poštovanje rokova i obećanja jeste ono što pokazuje kako u ovoj zemlji može da se radi.

Novi most na Crnom Timoku je značajan, jer spaja dva dela grada, što omogućava bezbedan i povećan protok saobraćaja, zamenio je stari most koji je napravljen pre oko 70 godina. Most je projektovan na novi način, odnosno bez stubova u vodi, dugačak je 68 metara i ima obalne pilone visine 6,4 metra. Na mostu je kolovoz širok sedam metara, a napravljene su i dve pešačke staze.

Foto: TVBest
Foto: TVBest

"Otvorili smo most pre roka. Jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u gradu je završen. Zahvaljujem predstavnicima Vlade Srbije i ministarki Mihajlović što su nas podržali i čestitam svima koji su radili na ovom mostu. Građanima Zaječara ovaj most će dugo služiti. Most je sada otvoren za pešake, a od ponedeljka biće otvoren i za saobraćaj“, izjavio je Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara.

Moderan most, prvi ovakve vrste u Srbiji, okupio je veliki broj građana koji su želeli da vide kotlujevački most u punom sjaju.

Svečanost otvaranja mosta uveličaće koncert estradnih diva Bojane Stamenov, Marije Šerifović i Ane Bekute.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track